Chist pilonidal am avut eu si nu este de glumit, doare si curge un puroi urat mirositor si infectia aceea se poate intinde.
Iar remediul este chirurgical prin anestezie+ operatie ca sa ti scoata firele de par.
Este o operatie usoara, in 3 zile esti acasa si in 2 saptanani joci fotbal?
Nu cred ca ai tu chist pilonidal, esti prea micut
Esti paros in zona aceea?
Oricum, nu are de ce sa-ti fie rusine de mamica ta, pentru ca nu este absolut nimic rusinos cand vine vorba de sanatate.
Fugi si spune-i!
Multumesc mult, si am destul de mult par in zona aceea, si sunt sigur ca e chist pilonidial, deoarece imi curge si mie puroi si am inceput sa fur tampoanele mamei mele fara sa stie fiindca nu stiu cum sa imi opresc puroiul. O teroare totala, de asta imi e rusine. Nici nu imi vine sa cred ca am ajuns la asa ceva. Oricum mersi mult de raspuns.
Salut! De curiozitate. cat timp a trebuit sa te pansezi? Adică după cat timp ai scapat de bandaje? Si in cam cât timp ai avut voie să stai în fund?
„Intr-o interventie de incizie si drenaj, firele de par si puroiul sunt eliminate. Peretii chistului nu sunt indepartati. Rana ce rezulta in urma interventiei este pansata si de obicei se vindeca in 2 pana la 5 saptamani. Aceasta interventie poate fi efectuata in cabinetul medical cu anestezie locala. Rata de recidiva a chistului este cuprinsa intre 1, 25% si 19, 5%. Medicul poate recomanda administrarea antibioticelor pentru limitarea infectiei".
Poate ai doar hemoroizi.
Va trebui sa mergi la doctor cu mama ta.
Mai bine acum o mica operatie decat o operatie majora mai tarziu.
Cu siguranta, in aceste conditii nu va trece de la sine.
Spune-i mamei tale, altfel nu vei gasi o solutie cu adevarat la problema ta.
Treci peste rusinea si frica asta. Trebuie neaparat sa-i spui mamei tale. Daca de mama ta ti-e rusine, atunci cu cine poti sa vorbesti? Stai linistit ca n-o sa faca ea misto de tine.
Ovidiu34149 întreabă: