anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o intrebare am un prieten de 13 ani care consuma alcol destul de mult si as vrea sa il fac sa nu mai consume dar intai vreau sa stiu cu ce ii afecteaza sanatatea happyva multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulikka a răspuns:

După o petrecere stropită din belşug cu alcool, gândirea „înceţoşată" şi problemele de memorie sunt fireşti.

Sarea şi sedentarismul dăunează creierului

De ce ajung copiii la pubertate înainte de vreme
Şi adolescenţii au probleme cu inima
Trucuri să memorezi uşor
Însă, la adolescenţii care obişnuiesc să bea frecvent cantităţi mari de alcool, capacitatea scăzută de gândire poate persista mult timp după ce mahmureala a trecut, atrag atenţia specialiştii Universităţii „New Mexico" din Albuquerque, SUA.

Testele cognitive şi de memorie pe care le-a efectuat, în cadrul studiului american, un grup de adolescenţi care obişnuiau să bea peste măsură au semnalat dificultăţi de gândire serioase. Acelaşi efect îl are şi marijuana asupra adolescenţilor, semnalează acelaşi studiu.

4 răspunsuri:
| Darkboy1998 a răspuns:

Deci pentru inceput lingusestel cu suc de mere si dai ocupare dandu-i o lma si nu va mai bea funda plz

| Cristea a răspuns:

Daca tine la tine incearca sa iti impui punctul de vedere...de ex:"bai frate ori te opresti ori ne oprim...una din doua".

| s4a a răspuns:

As spune ca alcoolul este un viciu mai rau decat fumatul, deoarece pe langa efectele nocive asupra sanatatii, afecteaza grav sistemul nervos, inhiba dezvoltarea cerebrala, scade capacitatea de concentrare si coeficientul de inteligenta pe termen lung. Pe scurt: alcoolul nu doar imbolnaveste ci imbecilizeaza.
Mai grav, dupa cativa ani de consum regulat se instaleaza dependenta, iar sansele de revenire la o viata normala scad semnificativ. Majoritatea alcoolicilor nu reusesc niciodata sa scape de acest viciu.

| doctoressa a răspuns:

Buna! Iti recomand urmatorul articol despre efectele alcoolului asupra sanatatii: http://www.i-medic.ro/......ganismului