Dupa simptome ar putea fi apendicita. Cel mai bun diagnostic este cel pus de un chirurg, evident. Te sfatuiesc sa nu astepti si sa fugi la camera de garda! Poate avea urmari serioase daca stai. Medicul anestezist propune metodele de anestezie facand anamneza pacientului (asta inseamna ca isi culege toate informatiile necesare pentru a decide tipul de anestezie potrivit pentru fiecare pacient). Este important sa ii mentionezi anestezistului daca ti-este extrem de teama sau daca preferi anestezia totala celei rahi-epidurale. Probabil ca ti se va face operatie laparoscopica, ele fiind destul de folosite in cazul apendicitelor, ceea ce inseamna ca vei avea fix 3 gaurele mici. Daca nu vrei sa auzi ce se intampla in sala si daca te simti in siguranta facand un pic de "nani", spune-i asta medicului! Oricum ar fi, fugi la medic! Sanatate!
Ca să testezi singur dacă e apendicită, trebuie să ai sureri abdominale severe, iar ca să fii sigur de diacnostic, vezi dacă ai degetul mare de la piciorul drept amortit! Multă sănătate!
Nu te intreaba. ei stiu mai bine ce au de facut. apendicita nu este grea, cat despre anestezie, mai mult ca sigur iti face locala.
Eu m-am operat de apendicita acum un an si intr-o dimineata cand trebuia sa ma duc la scoala am constatat ca sun foarte balonata, aveam burta cat un pepene.Ma-am dus la doctor si mi-a zis ca este apendicita.Alta simtoma nu am avut.Mie mi-a facut anestezie totala.