| piticull a întrebat:

am o intrebare de fapt o problema. Mereu cand merg la dentist sau si prin casa simt nevoia sa inghit intr-una, daca nu inghit simt ca ma inec. Simt de parca am saliva in gat, nu pot sta mai mult de 1-2min cu gura deschisa fara sa inghit in gol. Si daca nu o fac, imi vine sa vomit. De ce? Ce sfaturi imi dati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| vocea a răspuns:

Este un tic nervos si trebuie sa il tratei incercand sa te opresti sa faci asta si sa te gandesti la altceva.

| ALGator a răspuns:

Inainte de a deschide gura roaga-l sa plaseze un aspirator de saliva pe tot timpul cit te trateaza. Spune-i-i exact lui asta.
Eventual exerseaza acasa sa poti sta cu gura deschisa si sa respiri calm pe nas, nu pe gura.
Daca nu are aspirator de saliva mergi la alt dentist si intreaba de la inceput daca foloseste asa ceva, ca sa nu pierzi timpul.

| piticull explică (pentru ALGator):

Totusi, chiar daca are la fel. Imi aspira doar din gura dar simt in gat saliva.

| ALGator a răspuns (pentru piticull):

Vorbește cu dentistul. Alte idei nu mai am.

| Starlax a răspuns (pentru piticull):

Salut! Ai rezelvat problema cu inghititul in sec? Acea si problema o am si eu, de câteva luni de zile, inghit fara oprire si nu cunosc cauza. Ce ar putea fi?!

| piticull explică (pentru Starlax):

Nu, dacă sunt la dentist tot înghit și nu cunosc cauza

| Deyne a răspuns:

Stiu cum e. Cand mergi la dentis probabil si tie ti-a tras cu un furtun saliva din gura ca sa poate sa lucrezi fara ca sa-ti curga balele laughing si e normal ca dupa aceea sa iti vina mereu sa inghiti in sec. Bea apa atunci cand ai senzatia asta. O sa iti treaca.

| Veverita229 a răspuns:

Salut problema nu este in corpul tau, este un tic nervos cauzat de stres incearca sa nu te mai gandesti la asta, fa ceva care sa te faca sa uiti de treaba asta nu te mai preocupa pentru ca pana la urma doar inghiti nu vomiti sange

raspuns care nu este sigur dar cred ca nu ar trebui sa te duci la un doctor pentru asta maxim la un psiholog (nu te fac nebun dar daca nu reusesti sa te distragi si sa uiti sa inghiti trebuie sa te duci la un psiholog)