Am si eu aceeasi problema atunci cand reduc carbohidratii din alimentatie, cauzand scaderea foarte puternica a glicemiei. In concluzie daca tu erai obisnuit sa mananci carbohidrati/zahar mai mult si ai incercat sa-i reduci asta ar putea fi principala problema.Se mai poate si pe partea de enzime digestive, fibre, incearca sa mananci diversificat, legume, fructe, carne din toate cate putin, dupa ce iti reglezi alimentatia sa fie una variata vezi daca o sa mai simti asta diminetile ( si nu numai, oricand stai intins pe pat mai mult de 10 min mi se intampla mie), all good!
Ar trebui sa te duci la doctor. Pare ca problema ta e data de ochi, probabil ai nevoie de ochelari. Ai grija la timpul petrecut in fata unui ecran, sa nu faci abuz.
Asta se intampola din cauza oboselii excesive! A noptii pierdute probabil jumatate. A orelor in care trebuei sa fiid eja adormita si tu nu esti. Stiai ca, numai cand dormi, intre orele 10 si 2 noaptea se elibereaza 2 sbstante benefice sanatatii tale mentale si fizice? Cele doua sunt serotonina si melatonina.
Daca te culci dupa ora 12-1 noaptea si obisnuiesti in repetate nopti sa dormi atat de tarziu, atunci corpul tau este porvat de serotonina si melatonica. Cu timpul incep sa apara probleme grave de sanatate. Dezechilibre psihice, fizice si limocomotorii.
Pana la 15 ani, trebuie sa dormi 9-10 ore pe noapte, ca creierul tau sa aiba timp sa se odihneasca, ca si corpul. extrem de important, culcarea se face la ora 9 maxim 10 seara, ca sa nu privezi corpul de secretia serotoninei si a melatoninei si corpul sa apuca sa se refaca.
Pun pariu ca te culci dupa miezul noptii in fiecare noapte, asa-i?
Sincer, nu. In timpul scolii ma culc pe la 10 fara sa fiu pus de parinti si fara sa ma simt obligat iar in weekend pana la 11:30 stau si ma culc.