Depinde de doza.
La doze mici au efect anxiolitic, indeparteaza fobia sociala, emotiile (la un examen de exemplu) si calmeaza.
In doze mari au efect asemanator alcoolului, dau o stare de bine si o sedare usoara. (dar fara mahmureala de a II-a zi)
Efectele adverse sunt somnolenta, lipsa puterii de concentrare si afectarea memoriei pe termen scurt.
Problema e ca toleranta se instaleaza destul de rapid, ceea ce atrage dupa sine cresterea dozei. De asemenea, dependenta se instaleaza si ea in timp.
Da, am luat odata, dintr-o prostie, am luat din pastilele tatei [ stiu pentru ce le foloseste ], si m-am transformat dintr-o data intr-o leguma, simteam ca plutesc, si n-aveam chef de nimic.
Bineinteles, a fost ceva doar de curiozitate.
Felicitari, te-ai spart
Ha?
Acest medicament se prezintă sub formă de comprimate ce conţin alprazolam 0, 25 mg, 0, 5 mg şi 1 mg. Face parte din grupul de medicamente denumite benzodiazepine, medicamente ce acţionează asupra unor substanţe de la nivelul creierului.
Xanax este folosit pentru tratamentul anxietăţii, tulburărilor anxios-depresive şi a tulburărilor de panică, pentru profilaxie şi tratament în delirium tremens şi în sindromul de abstinenţă la alcoolici.
Pentru detalii citeşte prospectul la linkul sursă :
http://www.centrofarm.ro/ccW00253001/mm_info/Xanax.html
Am auzit ca pastilele astea sunt foarte periculoase. Mai bine consumi alcool daca esti timid decat sa iei xanax pentru fobie sociala.