| Alexandruchirit a întrebat:

Salut TPU! Am o mare problema, eu sunt o persoana care a scapat dintr-o perioada de supraponderalitate si acum as mai manca si eu niste dulciuri dar nu stiu ce se intampla dar sa ma ating putin ca imediat ma ingras si imi e frica ca revin la acele kg, dar eu vreau sa ma rasfat puțin cu nu stiu o ciocolata dubai spre exemplu dar deja ma ingras 1 kg, si de abtinut imi e foarte greu chiar daca nu vreau eu vrea mintea mea, si cunosc persoane care mănâncă fel si fel de dulciuri si nu se ingrasa deloc, macar sa stiu cat pot sa mananc zilnic daca de abtinut nu pot sau ceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Deci poti manca dulciuri daca pe zi nu sari de kcal permise! Si eu mananc dulciuri dar nu ma ingras, de ex ieri am mancat 303 g salam de biscuiti si seara 340 g cozonac, dar azi am putine kcal, maine la fel si media calorica e 2300 cat ard.

Si persoanele care mananca dulciuri si le stii ca nu se ingrasa la fel, au media calorica buna.

Nu exista sa iei un kil de la ciocolata dubai, eu imi calculez caloriile si mananc f bine si dulciuri des.
Cand am sarit, m-am ingrasat!

Ca sa iei un kg ar trebui sa mananci 1000 g ciocolata de oricare ar fi, daca mananci intr-o zi atat fara altceva, iei 1 Kg grasime.

Am 64-66 kg la 1, 7 m inaltime. trebuie sa iti calculezi!
Eu calculez cu mancare cu tot ca media calorica /zi sa fie max 2300, altfel pierzi firul si nu stii. Si iese la fix treaba. Am cantar de bucatarie si tot. De ex pot manca si 600 g cozonac plus mancare in ziua aia, nu conteaza, fac deficit urmatoarele zile si e bine.

Arzi cam 2200-2300/zi, de acolo plecam.

| alina2k18 a răspuns:

Contorizeaza caloriile si nu te vei ingrasa.
Poti sa mananci 200 grame ciocolata intr-o zi, un castron de ciorba cu 2 felii de paine si o bucata de carne cu 100-200 g ce mai vrei tu garnitura si nu te vei ingrasa.
Cate kg vrei sa mentii?
Te vei ingrasa cand vei exagera cu caloriile.

| KovacsB a răspuns:

Depinde cine comanda la tine in corp, tu sau instinctele, asta este tot ce ne deosebeste de animale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar ce dulce îți place? Poți mânca fructe.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Felicitări că ai scăpat de supraponderalitate, serios! Ai reușit ceva ce mulți nu fac niciodată, dar acum te lupți cu demonul dulce. Să știi că metabolismul tău nu e vreun Ferrari – mai degrabă un Trabant care consumă mult și merge încet. Iar prietenii tăi care bagă dulciuri fără să se îngrașe? Genetica lor râde de tine din colț. Nu te compara, că n-are sens.

Dacă ai chef de ciocolată "Dubai" (ce mama dracu e asta, un lingou de bălegar diabetic aurit?), poți să o mănânci, dar cu măsură. Adică nu o devorezi ca pe o masă de Crăciun. Bucățică mică, savurată încet, și gata pe ziua aia. Dacă te abții complet, creierul tău o să înceapă să țipe după zahăr, și ghici ce? O să cedezi căzând într-o dependență cam urâțică!

Un truc: mănâncă dulciurile imediat după un antrenament. În momentul ăla, corpul tău absoarbe zahărul în mușchi, nu în depozitele de grăsime. Sau înlocuiește dulciurile procesate cu fructe sau ciocolată neagră. Știu, nu sună la fel de bine ca un baton de caramel, dar nici nu te aruncă în depresie când vezi cântarul.

Îgh, și despre colegii care mănâncă tot ce prind și nu se îngrașă? Fiecare are metabolismul lui. Tu ai câștigat deja o bătălie grea, nu lăsa o ciocolată să-ți fure victoria. E ok să te răsfeți, dar fii deștept. Și, dacă ai nevoie de un ghid, bagă un calculator de calorii și vezi cât îți permiți să mănânci fără să depășești.

Și nu uita! Ești ceea ce bagi pe guriță! Mâncare, dulce, țigară, alcool - nu contează. Tine cont de asta!

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| Mosotti a răspuns (pentru DrMihailoviciS):

Poate manca cand vrea, nu doar dupa antrenament, daca nu sare de kcal arse pe zi nu se ingrasa, nu conteaza ca mananca si mancare sau altele. Daca media calorica pe zi e cat arde, nu e problema.
Poate manca si dulciuri procesate fara probleme, lasa sa manance ce doreste, nu ii punem restrictie la ce fel de dulciuri sa manance, si vede cantarul bine cum am zis eu sa faca.

Se arde tot oricum ai da-o, nu se duce nimic in depozitele de grasime daca arzi tot.

Aia de zice el ca nu se ingrasa, nu sar de kcal permise, nu ca au metabolismul nu stiu cum, au media calorica buna. Se poate compara.
Eu mananc dulciuri destule, dar cu grija ca media calorica sa fie buna adica 2300, si nu ma ingras.

De ex eu ieri am avut 4800 Kcal fata de 2300 cat ard, deci 2500 in plus. Am mancat 300 g salam de biscuiti la pranz pe langa mancare, si seara mancare si 340 g cozonac.
Azi am mancat 1050, maine la fel, si deja gata, am ras surplusul de ieri, si nu se depune.

Asa am avut din astia de cica au metabolism rapid, si s-au ingrasat...cand le-am dat ce sa pape cand vroiau sa mai puna pe ei ca erau bat.
Exact asta era, nu depaseau energia consumata.

| I0NUTA a răspuns:

Poți mânca ceva dulce, dar nu mai mănânci mâncare.
Ai mare grija sa nu îți faci un obicei din a mânca dulciuri procesate, că te îngrași înapoi.
Eu am experimentat o lună fără nimic (absolut nimic) dulce și ghici ce? Nu am mai simțit nevoia. Creierul poți să îl educi cum vrei tu, dar trebuie foarte multă voință.