| Nelly15 a întrebat:

Am o mica nelamurire, daca ma puteti ajuta cu un mic raspuns. Problema este urmatoarea: Am o problema la unghie, acum vreo 3 saptamani, am descoperit ca am unghia neagra de la degetul mare de la ambele picioare, efectiv toata unghia neagra (cum am spus, la ambele picioare). M-am informat si mi-am dat seama ca e oarecum din vina mea. Cand am inceput anul scolar, pentru sport am purtat o pereche de pantofi care nu era fix potrivita, imi era fixa dar nu ma strangea. Am doar o ora pe saptamana, primele 2 saptamani a fost chill si n-a facut aproape nimic la ora, deci nu puteam sa imi dau seama daca sunt buni sau nu papucii. Pe urma ce a inceput sa fie mai intens, sa jucam fotbal si chestii, parca am simtit ca ma strang putin, dar credeam ca e din cauza faptului ca jucam fotbal mult. Ok, deci am unchiile negre. Intr-o zi m-am impiedicat in masa (destept sunt) si m-am lovit fix cu unghia de la piciorul drept, mi-a curs putin sange care era tare decolorat, insa dupa aia unghia si-a revenit perfect. Insa cealalta este fix la fel, ma puteti ajuta oare ce ar trebui sa fac? Au trecut deja 3 saptamani si nu s-a schimbat nimic, oare ar trebui sa o "vatamez" si pe asta in masa, poate se vindeca ca si cealalta? Din cate am inteles dupa ceva timp trebuie sa pice singura dar vad ca nu se intampla inca nimic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Oricum, ai doar 2 alternative:
- mergi la spital si chirurgul iti va scoate ambele unghii, cu anstezie locala bineinteles. Dar este foarte dureros si inconfortabil pana se vidneca rana (2 saptamani) si apoi pana creste.
-ori, le lasi sa creasca singure si tai saptamanal din ele, pana elimini complet partea neagra.
Oricum, esti incaltat cu pantofi acum, deci, nu se vad unghiile si pana in primavara, deja vei avea unghii noi, roze, ca partea neagra dispare complet.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Unghia creste foarte putin in fiecare zi si se schimba total in decurs de 6 luni.
Ma refer la cele de la picioare, pentru ca unghiile de la maini, se inoiesc complet, in 3 luni.

| Nelly15 explică (pentru Violleta2022):

Da, mi-a mai zis cineva exact asta. Insa eu cred ca chestia de sub unghie e tot un fel de sange. ca si cel care mi-a curs de la unchia care s-a vindecat.

| Nelly15 explică (pentru Violleta2022):

Hm, multumesc de raspuns. O sa-ti dau funda, e un raspuns care sincer ma ajuta. Dar inainte de asta vreau sa fac o paranteza, am vorbit cu un medic dar acesta nu mi-a zis nimic de scusul unghiilor, a spus ca o sa pice si ca trebuie sa astept pana o sa se intample asta. O sa vad eu. Multumesc de raspuns!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Nelly15):

Da, mai exista si sansa sa cada, desii, nu este posibil sa nu se intample deloc, daca nu sunt desprinse de unghii.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Nelly15):

Oricum, ai doar 2 alternative:
- mergi la spital si chirurgul iti va scoate ambele unghii, cu anstezie locala bineinteles. Dar este foarte dureros si inconfortabil pana se vidneca rana (2 saptamani) si apoi pana creste.
-ori, le lasi sa creasca singure si tai saptamanal din ele, pana elimini complet partea neagra.
Oricum, esti incaltat cu pantofi acum, deci, nu se vad unghiile si pana in primavara, deja vei avea unghii noi, roze, ca partea neagra dispare complet.