| robijam a întrebat:

Am o mica problema, azi dimineata, m-am trezit cu un dop de ceara in ureche. Am vrut sa merg la ORL la spital sa mi-l scoata dar surpriza: sectia e inchisa adica pe acolo bate vantu' straight face ( sistemu retardat de sanatate romanesc ). Am incercat cu apa calda si cu audispray si nu reusesc nimic, ce pot face pentru ca e foarte incomod.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MarianaDaia a răspuns:

Buna robijam!
Iata ce am facut eu cand m-am pricopsit cu un astfel de dop: Incalzeste intr-o lingura de metal purin ulei de fl soarelui, imbibi vata cu uleiul respectiv, pui in urechea cu dop, si stai cam 10 minute culcat pe partea calalta, ca sa stea uleiul in ureche, sa inmoaie dopul respectiv. Eu am folosit un ac de siguranta cu care, usor, usor, am scos ...cleiul de acolo! Poate functioneaza si la tine, succes!

8 răspunsuri:
| Fulbaster a răspuns:

Pune cateva picaturi de apa acolo, apoi stai cu capul intr-o parte, iar apoi in cearca sa apesi uso pe ureche. Daca nici asta nu merge mai incearca sa ti nasul ca un "cleste" iar apoi sa sufli cu el.

| trisoru a răspuns:

Medicul il va scoate, cel mai important e ca duca dus sa: Nu va curatati urechile cu betisoare, nu curata bine si risti sa afectionezi timpanul, metoda ideala e coltul prosopului

| robijam explică (pentru trisoru):

Ce medic, ca sectia ORL de la spitalul din orasul meu e inchisa pentru ca toti sunt in concediu straight face. Si e fkin vineri seara, nici o clinica particulara nu mai e deschisa straight face.

| trisoru a răspuns (pentru robijam):

Aoleu si daca Doamne fereste se intampla ceva ce face pacientul moare? E deschis 24 din 24 la Urgenta, inteleg ca aia nu se prea ocupa de problemele cetatenilor dar acolo rezolvi problema rapid

Am ceva relatii pe acolo si nimeni nu se ocupa cu asa ceva straight face. Sistemul e de TOT rahatul. Sa NU patesti ceva in Romania.

| trisoru a răspuns (pentru robijam):

Pai cel mai de rahat sistem e la Zalaulaughing iar cei mai buni doctori din Romania se gasesc in Cluj Napoca, nu degeaba toti ne facem acolo analizele, frate du-te chiar acum la urgenta si spui clar ce ai la ureche, iti pot face un control, e vorba de 2 minute

E dop de ceara, mi s-a uitat cineva in ureche. Repet am ceva cunostinte acolo si am vorbit acolo sa intreb daca e cineva la sectia ORL si mi-a spus clar ca nu e nimeni si ca ei in urgenta nu se ocupa cu asa ceva.

| Andrei7520152 a răspuns (pentru robijam):

Te du la farmacie si cere ceva pentru dop de ceara daca n-ai facut-o deja.