| HayateRA a întrebat:

Salut TPU! Am o multime de alunite si pete pigmentare, chiar si in cap. Pe linia părului chiar deasupra fruntii am o aluniță plată, dar care e maro pe margine si rozalie in mijloc, iar la tâmpla dreapta am una la fel. Din cate stiu as avea una si prin mijlocul capului. O sa merg la dermatologie, dar ce părere aveti de acest gen de alunite?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Daca acestea se afla in zone unde le deranjezi prin activitatile zilnice, atunci da, ar fi cazul sa faci o vizita la dermatolog si sa scapi de ele. Daca tii si la argumentul esteticului, din nou da, mergi fara grija.

Totusi, nu le-ai tinut sub observatie pana acum? Daca isi schimba forma, marimea, culoarea etc poate fi destul de urat in ce priveste sanatatea pielii(inceput de cancer). Multe persoane spun ca se mai rup alunitele de la ras cu lama etc si daca raman la fel atunci nu e o problema.Dar trebuie sa tii evidenta pentru a sti asta.

| HayateRA explică (pentru dullcat):

Cea din față nu cred ca s-a schimbat. (O am din copilarie). Mi-o amintesc exact cum e si acum. De cea de la tampla nu stiu daca s-a modificat ca azi am descoperit-o, însă stiu ca e acolo de ceva vreme pentru ca simteam pielea a fiind putin ridicata in zona aceea insa am crezut ca e un cos.

| dullcat a răspuns (pentru HayateRA):

Am inteles.Eu ma gandesc ca in par poate fi aiurea, deoarece o tot deranjezi zilnic daca dai cu pieptenele sau cu peria.Mergi la medic si vezi ce te sfatuieste el.

3 răspunsuri:
| alisa201921 a răspuns:

Și eu am multe. Fă o consulație la dermatolog sau la chirurg sa vezi dacă ai o problema