anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o nelămurire. Am 16 ani, menstruația mea este neregulată, mi-a apărut pentru prima dată când aveam 14 ani. Mereu am avut menstruația neregulată.
De o lună m-am apucat de o dietă pe care mi-am creat-o singură, bazată pe alimentație sănătoasă + exerciții acasă o dată la 2 zile + urcatul scărilor zilnic. (stau la etajul 8) Luna trecută menstruația nu mi-a venit deloc. Luna asta, de o săptămână mi-a venit menstruația doar că foarte redusă cantitativ. Înainte, menstruațiile mele erau oarecum abundente, de asta mă șochează faptul că luna asta abia de am câteva picături pe tampon în fiecare zi. Încă un lucru care sincer m-a surprins e faptul că nu se mai oprește. De o săptămână, zilnic, pete în locul menstruației. Majoritatea petelor sunt maro, nu roșii. Am citit și am aflat că sângele maro poate fi sângele oxidat, mă gândesc că e cel de luna trecută când nu mi-a venit menstruația. Dar totuși de ce nu se oprește? Să fie oare de la dieta pe care o țin de o lună?
Mănânc o dată pe zi și porții destul de mici, beau 2 l de apă. E o dietă strictă? La început aveam 70 kg și acum, de la o lună de când o țin am 64kg.
Problemele mele cu menstruația au cauză dieta asta a mea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Alisia88888c a răspuns:

Calmează-te. Ești la pubertate și hormonii tai sunt nebuni la vârsta asta. Chiar dacă ți-ai făcut dieta etc nu se va regula. Nu este nici o problema dacă nu îți vine regulat, ești în creștere. Doar dacă ai avut un contact sexual protejat sau neprotejat ar trebui sa faci un test de sarcina. Dacă chiar vrei sa îți vina menstruația regulat du-te la un medic ginecolog. El poate sa îți dea anticoncepționale sau alte medicamente pe baza de plante. Mai bine nu te duci dar dacă chiar vrei sa te streseze stopul regulat du-te?

| AlinnaV a răspuns:

Am 22 de ani si inca am ciclul neregulat and I'm living my best life. E ceva normal, poate fi si genetic (in cazul meu a fost genetic). Iar la varsta ta vei trece prin o groaza de schimbari. Am avut si eu o perioada cand eram de varsta ta, am sangerat foarte putin, pete mici maronii, usor rosiatice o perioada destul de lunga, cateva saptamani, dar s-a oprit. Medicii de regula iti vor spune sa iei anticonceptionale ca sa ti se regleze, dar ciclul tau mai are timp sa se regleze si de la sine. Iar acum e alegerea ta daca vrei sau nu sa iei anticonceptionale. Unele dintre ele au efecte secundare, deci trebuie sa te documentezi bine inainte.