| xPaul001 a întrebat:

Am o pata pe gat de aproximativ 2 luni si am fost la doctor, acesta mi-a spus ca am Tinea si mi-a dat sa iau 10 zile antibiotice+alte pastile si un unguent. Mie mi se pare putin ciudat sa iau antibiotice pentru atata lucru. Voiam sa stiu daca a mai avut cinea si daca da, cum v-ati tratat.
Fuda celui care ma ajuta mai mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| missfatadelatara a răspuns:

Ma gândesc ca, edilul nu ți le-o dat că se plictisea el și o zisa hai sa mai dau o rețetă.

Bula
| Bula a răspuns:

Tinea este denumirea generica ale ciupercilor de piele.
Tratamentul consta dintr-un spectru mai larg de medicamente specifice, uneori si antibiotice (daca exista suprainfectare) si poate dura cateva luni.

In timpul tratamentului medicamentos ajuta mult consumul de iaurt natural (neindulcit! ), care echilibreaza flora intestinala si astfel duce la reechilibrarea sistemului imunitar.

Totodata este bine sa se faca bai usor acidulate, care accelereaza distrugerea ciupercilor:
- se pun 300ml otet de mere in apa din vana, in care sa ne "inmuiem" cca 10 minute, dupa care sa ne spalam sub dus.
- se poate folosi si metoda de frecare a zonelor afectate cu vata inmuiata in otet de mere amestecat cu apa in proportie egala (1:1).