E posibil sa fie doar o reactie a pielii la temperatura ridicata a tigarii sau da, e posibil sa fie si vreun herpes, mai ales daca vreunul dintre ceiallti avea un herpes "activ". Asta-i cea mai mare prostie pe care o faceti, cu "poştitul" tigarilor, sticlelor cu bautura etc. - precum bine ai intuit, atunci cand faceti asa ceva puteti foarte usor lua tot felul de boli de la ceilalti. Stiu ca asta "sudeaza" prieteniile si spiritul de gasca, dar cred ca sanatatea e mult mai importanta, deci fa tot posibilul sa eviti pe viitor astfel de practici, ca sa fii linistit si sanatos.
Un microb,ar fi posibil sa fi luat,acum depinde ce.Ti-ai asumat un risc,punand gura dupa altii si acum suporti consecintele! S-ar putea sa fie un herpes(te mananca,simti usturime),pe care poti sa-l maifaci in conditii de stres, deshidratare, frig, febra(acest virus intrat in organism, ti se poate declansa boala oricand).
Pentru herpes ia aciclovir sau zovirax 7-10 zile, garantat. Si nu mai bea sau fuma dupa altii.
Da,se pot contacta destul de multe boli cand pui gura pe ce a pus altul. Dar stai linistita ca nu e nimic grav.
Ai luat herpes. Si mie imi mai ies (de 2-3 ori pe an) fix pe buza in partea dreapta (niciodata nu mi-a iesit in stanga) dar la mine este din cauza ca nu beau apa.
Herpesul nu este ceva grav. E un pic incomod la inceput pentru ca se umfla, si e destul de inestetic.
Herpesul poate aparea oriunde si e ca o boala pe care daca o contactezi o data o vei avea mereu. Va trebui sa ai grija sa respecti igiena corespunzatoare (adica sa nu pui gura pe ce a pus altul) si sa bei apa suficienta pentru ca altfel te vei trezi iar cu herpes. Asta nu inseamna ca o sa ai mereu. Eu am de 2-3 ori pe an. Anul asta parca am avut numai o data. Trece relativ repede. E normal sa se umfle in primele 2 zile, dupa care stagneaza, apoi se mai dezumfla si trece.
Poti intreba la farmacie daca vrei pentru ca exista unguente pentru herpes. Vitamina A de exemplu si mai era ceva Aciclovir daca imi amintesc eu bine. Mi l-a luat mama acum vreo 4 ani. Poate se mai gaseste. Dar trece si de la sine.