| cookieshor a întrebat:

am o problema...crying
am inceput adica de mica stau cam stramba si cocosata, acum deocamdata nu se vede nimic (rau) dar imi este frica sa nu se agraveze situatia ce pot face? HELP!cryingcrying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| eLPySum a răspuns:

Totul depinde de tine si de vointa ta!
Forteaza-te sa stai dreapta! Daca vrei intr-adevar sa nu ai nimic pe viitor, atunci vei fi constienta de problema si iti vei aduce aminte sa iti indrepti spatele. Nu exista cine stie ce solutii pentru "problema" ta, deoarece inca nu esti "cocosata", tu doar vrei sa previi acest defect.
E ca si cum, pentru a nu raci iarna, iti iei un fular la gat si te imbraci bine. Sau, sa nu devii obeza, nu mananci 10 tone de cipsuri in fiecare zi. Te limitezi.
Deci, totul depinde de tine! Stai dreapta! La un moment dat, acest lucru va intra in cotidian si vei sta asa fara sa iti mai dai seama. Dar, la inceput trebuie sa te fortezi putin.
Succes!

7 răspunsuri:
| GabiiHaș a răspuns:

Buna!
Forteaza-te sa stai drept.Asa fac si eu si nu mi se vede ca stau cam cocosata.
Dar daca se agraveaza, trebuie sa-ti pui corset.O prietena are problema asta si poarta corset(sta si stramba si cocosata) acum are 12-13 ani il poarta de la 10 ani si trebuie sa-l mai poarte pana la 16 ani.
Incearca sa te fortezi putin, sa nu ajungi ca ea, doamne fereste!
O zi buna si multa sanatate!

| cookieshor explică (pentru GabiiHaș):

De fapt eu am specificat ca nu au iesit "rau" inca..., dar totusi daca te uiti atent poti vedea osul iesit putin.Credeti k se poate repara sa nu se mai observe deloc peste cativa ani?cryingcryingthinking

| Anda1197 a răspuns:

Scumpa si eu am aceeasi problema. Am intrebat ep cineva si a spus ca macar in jur de 30 de minute pe zi, sa umblu cu un bat lung (de la matura de preferabil). Adica imi pun bratele in sold si le dau pe spate si pun un bat pe spate(intre brate si spate) si ma plimb cu el...:-s

| Elvina a răspuns:

Cam toata lumea are scolioza sau cifoza. Nu se agraveaza, depinde. Poti trai cu asa ceva toata viata. Daca vrei te poti duce la medic sa te ajute. Bafta!

| Darcos a răspuns:

---Stai pe scaune cu spatar---
Incearca sa vezi ce confortabil este cand stai cu spatele PE spatar!

| Sheisshe a răspuns:

Pai in cel mai rau caz faci cifoza(Asa am avut si eu)
Sfatul meu(acum sunt dreapta):cere ajutorul prietenilor, cand te vad cocosata sa "te indrepte"
-dormi fara perna si pe spate
-exista exercitii speciale, dar nu pot sa iti explic, du-te la un medic care sa iti arate cum sa le faci.
sper ca te-am ajutat
Pupici succes:*!

| dorotich a răspuns:

Sa te controlezi si sa stai dreapta. daca inca nu se vede, inseamna ca nu trebuie luate masuri medicale. pentru inceput, pozitia corecta a corpului e de ajuns. happy