Poate fi doar o foame exagerata. Am un prieten care de ani de zile mananca la micul dejun 1 l de lapte si o punga mare de cereale si in restul zilei mananca tot asa mult. A mancat 8 covrigi mari de fata cu mine. Asa este apetitul lui. Si este si slab. Bulimia e cu totul altceva. E o boala de natura psihica. Bulimicii se simt vinovati dupa ce mananca pentru ca vor sa slabeasca dar nu se pot abtine de la mancare. Si nu vomita pentru ca le vine, ci isi provoaca voma.
Orice ar fi, ar trebui sa mergi la un terapeut sa te ajute sa descoperi care e problema. Iti lipseste ceva si incerci sa inlocuiesti cu mancare.
Principiul este ca ai un apetit foarte crescut. Asta cu vomitatul ii un efect care s-ar putea produce.
In hipotalamus se afla centrii foamei dar si a satietatii. Daca sunt stimulati, chiar daca ai mancat, iti produce senzatia de foame.
Se poate si invers, adica sa nu simti senzatia de foame.
Du-te la medic, pentru ca s-ar putea sa ai HIPERFAGIE.
m-ai facut sa rad
bulimia intr-adevar e cu varsaturi, dupa fiecare masa DAR bulimice sunt fetele care vor sa slabeasca si dupa ce mananca tot ce vor si se satura isi provoaca varsaturi si vomita tot ce au mancat. asta se numeste bulimie
esti grasa? scuze dar mai frumos nu se poate...
se poate sa iti lipseasca o proteina din corp care e responsabila de senzatia de satietate(cand esti satul si nu mai poti manca) am vazut pe discovery dar nu cred ca ai asa ceva
daca te gandesti mereu la mancare nu te mai poti controla daca mancarea e buna
nu te mai gandi la ham ham si mananca ceva mai putin bun data viitoare sa vezi daca mai mananci asa tare...
o alta poveste e ca mananci necontrolat daca ai tinut o dieta pe termen mai lung si te-ai abtinut de la dulciuri etc si acum organismul e pe modul de supravietuire si isi strange provizii pentru timpul de infometare.
sau ai putea bea multa apa inainte sa mananci
Hey si eu mananc mult! Chiar foarte mult1Am 16 ani si sunt fata! dar asta e cred ca esti in cretere
Buna. Cred ca problemele astea nu sunt de discutat pe TPU. Spune-le parintilor tai ce problema ai, nu te inchide in tine!
Poate esti doar pofticioasa, nu stiu..si nu as vrea sa imi dau cu parerea aiurea
Incearca sa alergi poate te linisteste sau du-te la medicul tau de familie sa iti dea o reteta sau sa iti zica ce sa faci