| Silazion a întrebat:

Am o problema care in ultima perioada se intampla tot mai des. As vrea sa ma ajutati cu sfaturi, idei, orice este bine venit. Va rog sa nu comentati aiurea pentru ca e o problema sensibila pentru mine si chiar nu mi-as dori sa citesc comentarii rautacioase din partea voastra.
Este interesant faptul ca aceasta problema persista de ceva timp, iar eu tot incerc sa o evit pe cat de mult posibil. Uneori nu i-am dat importanta pentru ca eram foarte ocupat, dar noaptea cand ma puneam sa dorm tot la ea ma gandeam. Vreau sa va multumesc anticipat celor care imi raspundeti, consider ca timpul este cel mai pretios lucru dupa sanatate.
Sa incep cu inceputul si sa nu mai lungesc vorba. In fiecare zi, asa pe la amiaza, uneori chiar si dupa masa ( va rog sa nu radeti de mine ) inainte sa merg la baie mi-am facut o siesta pe care am gasit-o intr-un articol vechi publicat la americani, in revistele anilor 50-60. Aceasta siesta este recomandata ca fiind un tratament pentru o perioada scurta de timp, dupa care trebuie revenit la obiceiurile normale. Siesta este compusa din 10 abdomene, 1 pahar de apa, 10 abdomene si inca un pahar de apa. Apa trebuie bauta dintr-o gura toata, iar abdomemele trebuie facute cu mainile intinse deasupra capului. Problema este ca de cand urmez cu strictete aceasta siesta obosesc cand trebuie sa fac treaba mare. Vreau sa mentionez faptul ca am sarit cu intentie peste o zi de siesta si totul pare ok, dar cand o urmez apar aceleasi efecte.

Ce ma sfatuiti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| laeimbrea a răspuns:

Dacă nu te simti bine după ce o faci mai bine ar fi sa renunți la ea, oricum din cele spuse pare ca nu te ajuta asa mult... parerea mea happy

| NGheorghe a răspuns:

" este recomandata ca fiind un tratament pentru o perioada scurta de timp"
Mi se pare mie sau tu faci ceva fără să știi la ce folosește ceea ce faci?
De tratamente pentru "perioade de timp" încă nu am auzit; da, există tratamente pentru boli de cap, gât, plămăni,..., sistem nervos, sistem muscular... etc, exista tratamente (antrenamente) de fortificare a organismului; dar de tratamente pentru "perioade scurte"?!?!
"Te sfătuiesc" sa faci ceva după ce afli la ce anume folosește, nicidecum înainte.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut, sa te adresezi medicului deoarece nu tot ce citesti in reviste sau ca au facut altii este bun si pentru tine, faptul ca obosesti se datoreaza efortului dar doar cand faci treabă mare simti aceasta oboseală? Si cum se manifestă? Sfatul meu este sa numai faci efort si sa i ti faci toate analizele ekg ecografie abdominală sa vezi cauza intre sport si oboseala de care spui.Ce varsta ai? Esti băiat? Sau fată?

| Yuoia a răspuns:

"mi-am facut o siesta pe care am gasit-o intr-un articol vechi publicat la americani"
Tu nici nu stii ce este "siesta", dar urmezi orbeste ce scrie un gazetaras. De ce ar fi mai bun daca este american?
Siesta, este odihna și somnul de după prânz. https://www.dex.ro/siest%C4%83
Iar daca faci aceste exercitii imediat dupa masa de pranz, nu e bine deloc.
Trebuie sa iei in considerare ca in anii '50-'60, efortul de la munca/scoala nu era asa de mare ca acum.