Daca ai peste 12-13 ani, cu siguranta dintii tai sunt definitivi. Acele spații pe care le ai intre dinti (numite "treme") sunt din cauza, cel mai probabil, ca ai dintii mult mai mici decat in mod normal, adica"microdontie". Cu siguranta cel mai bine e sa te duci la un medic dentist sa iti faca o examinare completa (iti va cere sa faci si o radiografie) si impreuna o sa stabiliți tratamentul cel mai adecvat in cazul tau. Cel mai probabil iti va recomamda un aparat ortodontic, dar daca ai o igiena bucala corecta si iti poti permite, soluția cea mai buna ar fi fatetele din ceramica, fiindcă au un efect estetic deosebit si sunt de durata. In acest timp, tu sa pastrezi o igiena bucala corecta, spăla-te de doua ori pe zi, foloseste apa de gura (de preferat cu clorhexidina) si neaparat sa folosesti ata dentara, mai ales ca ai acele "spații" intre dinti
Trebuie pus aparat dentar dar acum trebuie sa te speli pe dinti si sa ai grija sa nu vina zana maseluta pana atunci.
Mulțumesc,voi continua să mă spăl pe dinți ca să previn căderea dinților, probabil va mai dura puțin până să îmi pun aparat dentar, dar de vreo 2 ani nu țin minte să îmi fi căzut vreun dinte, sănătate
Da,si spalarea dintilor ii intareste ca sa nu cada
S ar putea sa ai dinti de lapte definitivi, eu am un caz mai rar si nu am incisivi definitivi, ii aveam pe cei de lapte doar, cand faci 18 ani s-ar putea sa ai nevoie de implant..si pentru acele spatii o sa ai nevoie de aparat cel mai probabil...
Iți Multumesc,mă gândeam că voi avea nevoie de aparat, dar am vrut să văd si parerile altora, nu cred că am vreun caz de dinți de lapte permanenți, fiindcă când eram mic îmi cădeau dinții de lapte ca muștele, sănatate