Tulburari obsesiv compulsive. Si eu am asa ceva si surprinzator de multa luma are astfel de tulburari. Sincer, nu ti-as recomanda sa te indopi cu pastile decat daca ti se pare ca exagetezi si faci zilnic de multe ori asta. Nici eu nu am luat si nici cunoscuții mei.
Nu este prostie, este comportament compulsiv. Bine că nu verifici de 30-50 de ori.
Si eu am la fel. Se numeste OCD (Obsesive compulsive disorder). Se manifesta in multe feluri, cauta pe net despre el.
Problema mea e cu usa si cu centrala iarna. La mine e atat de rau incat desi vad ca usa e incuiata nu ma pot abtine sa nu apas pe clanta si sa trag de ea de vreo 10 ori. Ceva din mine ma pune sa fac asta.
Am auzit la radio un psihiatru care a răspuns la o astfel de întrebare si zicea ca nu e nici o problema de sănătate.E o problema, zicea el atunci când îți pui ochelarii in frigider si pe urma ii cauți prin toată casa numai in frigider nu.
Pierderi de memorie, sau nu esti atent la ceea ce faci si iti este distrasa atenția de alt ceva la care te gandesti(preocupa).
În timp ce faci ceva mintea iti este un alta parte.
Aceste treburi pot duce la o boala
poate fi ori o pierdere de memorie, ori TOC cum a spus @simplebutoriginal.
ori poti suferi de perfecționism sau ceva de genul (vrei ca toate lucrurile sa fie la locul lor, totul sa fie închis când pleci din casă)
Carmen133 întreabă: