| Capone93 a întrebat:

am o problema emotionala
Ma enervez foarte repede si asta imi afecteaza relatia cu partenera de viata si cu parintii ce recomandari aveti?
Mula lume mi-a spus sa ma duc la un psiholog da nu prea am incredere in ei o recomadare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Sonnayasashikushinaide a răspuns:

Iti recomand sa studiezi si/sau sa practici o forma de arte martiale japoneze, precum karate, aikido, jyudo, sau chiar kyudo sau kendo. Artele martiale japoneze pun pret pe control de sine in primul rand.
Daca vrei ceva mai simplu, meditatii.
Cea mai simpla forma de meditatie este sa repeti o fraza sau un cuvant in minte, eu pun o melodiie care se numeste omani padme hum, si o fredonez o vreme, imi relaxeaza corpul si mintea, imi curata gandurile etc.

5 răspunsuri:
| Sonnayasashikushinaide a răspuns:

Cat despre psihologi, daca dai de un psiholog bun te ajuta, dar peste 90% din psihologii din Romania sunt ori nepregatiti, ori nu sunt destul de inteligenti sa inteleaga cu adevarat psihologia umana, da au trecut testele sa ia atestat de practica, dar asta nu inseamna ca sunt cu adevarat pregatiti iar unora nu le pasa, vor doar banii si sa termine repede cu tine etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

...sau gasesti un chinez mai sarac care sa accepte sa fie sacul tau de bataie. Ii platesti o suma modica sa se tina dupa tine toata ziua si de fiecare data cand te enervezi, ii tragi o palma. Cand esti cu prietena, ii tragi un pumn in gat, iubitele pot scoate din sarite pana si pe cel mai calm om. Daca ai ceva impotriva chinezilor, poti alege alta nationalitate, ideea ramane aceeasi.

| diaac a răspuns:

Sunt de acord cu raspunsul despre artele martiale - pe langa faptul ca antreneaza autocontrolul, te si ajuta sa ai un mediu organizat in care sa iti exprimi nervozitatea in mod constructiv.
Iti recomand totusi si eu sa mergi la un psiholog. In timp ce exista diverse activitati care te pot ajuta, un psiholog bun te poate ajuta sa iti si intelegi emotiile si comportamentul si sa te schimbi.

| Scurtu_Catalin_1969 a răspuns:

Mergeti cu incredere, este cel mai indicat, o vorba si un sfat vindeca mai mult decat un medicament toxic ce va poate crea dependenta, succes.

| buculei a răspuns:

Da du-te la psiholog.