| Cineva14567700 a întrebat:

Salut TPU, am o problema, în fiecare vara de când ma stiu îmi apar bube rosii care cauzează și mâncărime, acestea apar în orice loc pe corp și apar în grupe de maxim 3, nu știu dacă ma ciupeste ceva seara in somn sau am vreo alergie, mi-e frica sa nu am plosnite de pat sau ceva, va rog ajutor sau vreun sfat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Smmo a răspuns:

Gandeste-te daca ti-au aparut si cand ai fost plecat vara in vacanta sau concediu si nu ai dormit la tine in pat. Daca da, poate fi o alergie. Spala-te mai des prin zonele respective si foloseste haine din fibre cat mai naturale - in, bumbac.
Cauta pe internet diferite ciupituri de insecte, poate descoperi ceva asemanator cu ce ai tu.
Pune-ti plasa de tantari la geamuri daca nu ai si sigileaza bine ca sa nu intre pe langa ea.
Daca nu ti-au aparut ciupituri cand ai fost in alta localitate ci numai acasa, fa curat in jurul patului, spala pe jos cu detergent din asta, de dimineata, ca sa nu te deranjeze mirosul noaptea:
https://www.sezamo.ro/......pardoseala
Dupa ce speli, poti da in jurul patului cu un insecticid fara miros ca sa te asiguri ca nu e vreun paianjen, (da de dimineata, aeriseste si nu dormi acolo o noapte, ori dormi in alta camera ori in alta casa).
https://www.cora.ro/......43482.html
Daca tot nu merge, incearca sa schimbi salteaua si perna, nu sunt scumpe. Cand faci asta, spala patura cu care te acoperi si lenjeria de pat, ca sa nu fie si prin ele ceva.

2 răspunsuri:
| Karina17K a răspuns:

Poți verifica salteaua mai ales daca e foarte veche ca să fii liniștit/ă. Poate ai alergii dacă spui că se repetă. Incearca sa nu te scarpini si adreseaza-te medicului dermatolog.