Ai avut cumva covid?
Fiindca este un efect secundar al covidului, tusea asta chiar si la 4-5 luni dupa ce a avut covid.
Problemele cu inima NU dau niciodata tuse, doar cele de plamani, de allergii, mucegai, daca este cumva in casa unde locuiesti, astma bronsic samd.
Maine am programare la consult la plamani la privat, o sa ii arat si radiografia la plamani. dar tusea poate fi si de la deviatia de sept pe nara dreapta? Pt ca am facut CT la cap si scrie ca am o deviatie de sept
Radiografia de plămâni pe care ai făcut-o este cel mai probabil o radiografie toracică, unde este inclusă și vizualizarea inimii. Insuficienta cardiaca este un diagnostic complex care apare de obicei când ai o boala cardio-vasculara pre-existenta. Pe o radiografie se pot observa dimensiuni crescute ale inimii (cardiomegalie) sau modificarea uneia dintre camerele inimii dacă ai vreo boala de inima. Dar probabil ar fi fost menționat pe buletinul de analize. Inima se analizează și ea odata cu plămânii pentru ca pot exista boli in care se pot influența reciproc (sa nu uitam ca inima are o circulație specială, mica circulație, cu plămânii). Cel mai util ar fi sa nu te sperii ca ai ceva așa grav și sa mergi la medicul de familie și sa ceri o trimitere la pneumologie pentru a se investiga aceasta tuse.
LarisaChe07 întreabă: