| Tovarasul a întrebat:

am observat ca imi tot creste un fir foarte lung in spranceana, are cam 4 cm e blond...
Am 18 ani, nu stiu ce inseamna asta. Cu siguranta este o anomalie pentru ca e mult prea lung. Ce sa fac si ce poate insemna asta? Unde sa ma duc sa aflu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

De obicei, firele de par se uzeaza si cad din piele. Aparent, firele din sprancene (si din alte parti ale corpului) nici nu cresc (cad uniform la cand ating o lungime data).
Insa, din miile de fire, unele pot fi diferite, atat ca lungime, cat si ca grosime. Daca un fir este mai gros, inseamna ca are si radacina mai puternica, iar firul nu cade atat de usor ca restul, ci va creste in continuare.

Nu este o anomalie periculoasa, e asemanator cu albuminii (exemplarele necolorate) la animale.
Poti ajuta uniformizarea fie taind cu o foarfeca plusul din lungime, fie smulgand din radacina firul, cu ajutorul unei pensete de scos sprancene (folosit de femei tocmai in acest scop).

16 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Toti avem asa ceva. Smulge-l sau taie-l!
Nu doare, nu afecteaza pe nimeni si nu faci cancer de la el!

| anonimg a răspuns:

Holiday a răspuns bine.
Dacă așa este scris codul genetic, nu ai ce face. Smulgi firul de par de fiecare dată când acesta crește. Dar codul genetic nu îl poți schimba.
Această anomalie apare și la femei și la bărbați deopotrivă.

| gabicoo a răspuns:

Daca nu are la radacina un neg, îl smulgi pur si simplu cu o penseta.

| Tovarasul explică (pentru gabicoo):

Nu ai inteles ce ma intereseaza, nu sa-l smulg era problema ci de la ce apare.

| alex495 a răspuns (pentru Tovarasul):

Dereglari hormonale. Esti inca in perioada de crestere se pare

| Tovarasul explică (pentru alex495):

Si nu inteleg ce treaba ar avea? nu mi s-a finalizat perioada de crestere?

| gabicoo a răspuns (pentru Tovarasul):

Stai linistit. Nu e nimic anormal.
Din greseala sau din joaca ai smuls 1-2 fire de par din sprânceană.
Ei! Acum in locul unui fir smuls a crescut altul mai gros si mai lung decât celelalte.
Asta e cauza. Nu mori din asta.
happy

| Tovarasul explică (pentru gabicoo):

Eu zic ca tu ai probleme de intelegere... stai in banca ta daca nu ai idee despre ce se discuta pe topic.

| nda a răspuns (pentru Tovarasul):

Eu cred ca ai tu o problema de intelegere sau trollezi. Omul si-a spus clar parerea lui. Ca ti l-ai smuls si acum creste altul mai mare. Ce nu pricepi? Asta crede el ca e motivul "anomaliei" tale.
Cel mai probabil e asa cum spune alex495... dereglari hormonale de le steroizii pe care ii bagi in tine. Poate iti creste unu si pe limba. Ce faci atunci?

| Tovarasul explică (pentru nda):

Nu iau steroizi...

| nda a răspuns (pentru Tovarasul):

Ti-am citit intrebarile. Eu nu cred ca tu esti serios, sincer.

| Tovarasul explică (pentru nda):

Crezi ce vrei... eu am o problema si am intrebat sa vad cine ma poate ajuta, dar vad ca mai mult sunt criticat. Daca consideram ceva banal nu o mai postam la topicul sanatate si ma duceam la beauty.

| alex495 a răspuns (pentru Tovarasul):

Mda,baietii se dezvolta pana la 20 de ani. Cine stie, poate ti se ingroasa vocea, apar primele fire de par pe fata habar n am. Nu e neaparat crestere in inaltime

| Holiday a răspuns:

Nu te stresa, smulge-l si gata. Daca mai creste iar, procedezi la fel.

| Tovarasul explică (pentru Holiday):

Eu vreau sa stiu ce cauzeaza asa ceva ca pana la urma vorbim de o anomalie. asta era motivul pentru care am postat la sanatate. nu de estetica im era mie

| Holiday a răspuns (pentru Tovarasul):

Nu stiu ce cauzeaza asta dar multi au cate un fir de asta rebel, in spranceana, in ureche, pe piept, pe fund, etc....Doar ca de multe ori nu-l vezi pentru ca la un momend dat, ca orice fir de par cade si creste altul.