Bună.
Bea ceai de tei, un pahar cu lapte dulce, înainte de culcare!
Pa, pa.
Incearca un tratament naturist: http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-insomnie
Nu e insomnie, e ceasul biologic dat peste cap. esti obisnuit sa adormi la o ora tarzie, astfel incat corpul tau si-a creat un ceas biologic anapoda. incearca zilnic sa adormi cu 10-20 minute mai devreme. in vreo 1-2 saptamani vei ajunge la 12 noaptea.
daca nu merge asa incearca sa pierzi o noapte fara somn si sa stai treaz pana la 9-10 ziua urmatoare (orele 21-22 ma refer). vei fi atat de rupt de oboseala incat cazi lat, ziua urmatoare trezeste-te normal, incearca sa adormi la 12 in loc de 2-3 ziua asta, sigur vei adormi mai repede, fie si cu 10 minute. si aplici prima metoda, 10 minute mai devreme in fiecare zi
Cauta ca pe parcursul zilei sa ai activitate fizica intensa.
Sa nu mananci seara tarziu; si nici prea mult -tot corpul trebuie sa se odihneasca, deci si stomacul.
Si eu am avut problema asta in trecut. Stateam si eu pana pe la 3 dimineata treaza, iar apoi ma puneam sa dorm. Apoi dimineata ma trezeam sa merg la scoala. Dar stii ce faceam de nu puteam eu sa adorm decat la ora 3 dimineata? Faceam amiaza dupa ce veneam de la scoala, dormeam in timpul zilei ca imi era somn. Nu cumva faci la fel? Uite, in seara asta daca nu poti adormi devreme si tot la 3 dimineata iti vine somnul, maine cand vii de la scoala sa nu cumva sa te pui sa dormi ziua, sa nu faci amiaza. Iar apoi sa vezi cum iti vine pofta de somn de pe la ora 10 seara. Se aduna oboseala. Si asa o sa-ti reglezi programul.
Ti-m zis, am patit si eu asa. Dormeam cand veneam de la scoala ca imi era somn, iar apoi seara nu mai puteam sa adorm. Adormeam foarte tarziu. Uite, oricat de obosit ai fi, nu te mai culca la amiaza. Ai sa vezi cum seara iti vine somnul mai devreme. Incearca o zi-doua sa nu mai dormi la amiaza deloc, iar pe la 10-11 seara baga-te in pat, dar fara laptop deschis, fara tv, fara casti, fara nimic de genul. Asa o sa-ti mai reglezi programul.
Si inca ceva, nu sta pana dimineata pe laptop, ca atunci clar nu-ti vine somnul. Nu spune ca mai stai sa te mai joci un joc ca nu ti-e somn. La ora 10 seara baga-te in pat, inchizi laptopul, televizorul, tot. Si stai cu ochii inchisi fara sa te gandesti la nimic. Alunga toate gandurile. Si vei adormi usor.
anonim_4396 întreabă: