1. DA, trebuie sa faci sport (2-3 antrenamente pe saptamana) si sa nu mananci chestii de genul: foietaje, placinte, ciocolata alba, chipsuri si asa mai departe.Recomand ciocolata neagra fara zahar.Este buna si nu ingrasa.NU i-ti recomand pilaful deoarece la medici este pe lista alimentelor interzise si incearca sa mananci iaurt facut in casa.
2. Uleiul de masline nu ingrasa, dar nu pune foarte mult in salate.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Eu fac sport, doar ca ma joc doar cu mingea. suturi, pase-pase, astea. mai alerg usor cand merg sa o i-au. este bine si asa?
la pilaf il mananc fara ulei fara nimic. deci nu cred ca are ceva, nu? nu-l mananc cum mancam inainte. (cu toate cele si era foarte bun) acum il mananc gen regim. mananc ca regim ce mananc. iaurtul nu stiu ce sa zic. nu stiu la ce te referi ''iaurtul facut in casa'' nu stiu sa fac iaurt. nu stiu ce sa zic. este bine sportul care-l fac cat de cat pe zi? stau cate 3 ore afara pe zi pe asta.
daca imi raspunzi si la asta, ai funda.
1.e bine sa te joci fotbal deoarece te ajuta foarte mult la slabit
2. iaurt facut in casa daca ai bunici
3. pilaful oricum l-ai manca tot este interzis(incearca sa il inlocuiesti treptat cu legume la cuptor)
1. Renunţaţi la număratul caloriilor
Bazaţi-vă pe ce vă cere corpul, în loc să număraţi caloriile, spun experţii de la British Association for Applied Nutrition and Nutritional Therapy. Asociaţia Britanică pentru Nutriţie Aplicată şi Terapie Nutriţională recomandă să mâncaţi încet şi să vă opriţi atunci când nu vă mai e foame. Porţiile nu ar trebui să fie mai mari decât palmele, pentru că stomacul are aproximativ dimensiunile unui pumn.
2. Înlocuiţi mâncărurile albe cu cele brune
Pastele albe, orezul alb şi pâinea albă asigură foarte puţini nutrienţi şi sunt transformate foarte rapid în zahăr. Astfel vă va fi foame în continuare şi, mai rău, vă va fi poftă de dulciuri.
3. Somnul
Când suntem obosiţi mâncăm mai mult şi încercăm să ne recăpătăm energia instant cu ajutorul cofeinei sau a alimentelor dulci sau grase. Încercaţi să vă culcaţi mai devreme şi să vă rezolvaţi problemele legate de somn, dacă există. Somnul este foarte important nu numai pentru slăbit, ci şi pentru sănătate, în general.
4. Nu vă temeţi de grăsimi
Există grăsimi bune şi grăsimi rele. Cele bune sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului şi sprijină procesul de slăbire, cum sunt, spre exemplu, grăsimile pe care le conţin carnea de peşte, avocado, sau nucile şi alunele. Grăsimile rele, pe de altă parte, ar trebui evitate. Exemplele includ grăsimile trans, care se găsesc în biscuiţi, prăjituri şi produse coapte.
5. Mâncaţi cinci sau şase mese pe zi
Experţii recomandă să mâncaţi trei mese importante şi două sau trei gustări sănătoase în fiecare zi. Astfel vă veţi asigura nivelul optim de nutrienţi şi de energie şi vă veţi ţine foamea sub control. Alegeţi gustări neprocesate, cu un conţinut scăzut de zahăr, cum sunt alunele, humusul, morcovii, sau ţelina.
6. Mâncaţi proteine la fiecare masă şi gustare
Proteinele sunt esenţiale pentru creştere şi repararea organismului. Totodată, acestea vor ţine foamea la distanţă pentru mai mult timp, astfel că veţi fi mai puţin tentaţi să mâncaţi produse nesănătoase între mese. Experţii recomandă să mâncaţi pui sau peşte bogat în proteine, alune sau nuci la fiecare masă ori gustare.
7. Ţineţi stresul sub control
Stresul modifică echilibrul hormonal, încetineşte metabolismul şi face organismul să depoziteze mai multă grăsime, în special în partea de mijloc a corpului. Stresul are acelaşi imapct asupra organismului ca şi zahărul, vă face să poftiţi la alimente nepotrivite, în special la gustări foarte sărate, grase, sau dulciuri. Relaxaţi-vă la masă, mâncaţi încet şi acordaţi meselor prioritatea pe care o merită. Nu citiţi, nu vă uitaţi la televizor şi nu lucraţi la computer în timp ce mâncaţi.
8. Consumaţi stimulente cu moderaţie
Ideal ar fi să evitaţi cafeaua sau ceaiul negru, dar dacă aveţi nevoie de astfel de stimulente, experţii recomandă să nu beţi mai mult de o cană pe zi, de preferat nu pe stomacul gol. Băuturile ca ceaiul negru, cafeaua sau cola sunt căutate pentru surprusul de energie pe care îl conferă, dar au de fapt un efect opus celui căutat. Ele asigură, într-adevăr, o creştere a nivelului zahărului şi, implicit energie, care e urmată însă de o "cădere", o perioadă în care veţi mai obosiţi decât eraţi iniţial, ceea ce vă va face să beţi o a doua cană.
9. Exerciţiile fizice
Exerciţiile sunt foarte importante pentru starea generală de sănătate, pentru energie, dar şi pentru menţinerea siluetei. Începeţi uşor dacă nu sunteţi o persoană activă. Plimbaţi-vă în parc, urcaţi pe scări în loc să luaţi liftul, sau coborâţi din autobuz cu o staţie înainte să ajungeţi la destinaţie şi continuaţi drumul pe jos, pentru început.
10. Nu săriţi mesele
Organismul are nevoie constant de "combustibil" ca să funcţioneze. Dacă săriţi mesele, nivelurile de zahăr şi de enrgie vor scădea, astfel că veţi fi tentaţi să mâncaţi mai mult, în special dulciuri, sau să beţi cafea sau ceai negru pentru a vă pune pe picioare.
Te pricepi la copiat! http://www.mediafax.ro/......e-11824717
Manaca disociat. Nu amesteca painea cu cartofii si pastele fainoase, nu maca dupa ora 18:00. Nu manca fructe seara. Manaca doar carnuri albe si mai putin rosii si grase. Prajitul in pungi pentru carne cu un pic de apa si fara ulei si grasimi este benefic. Un pic de sport este necesar. Macar 30 minute. Uleiul de masline nu ingrasa in stare naturala dar prin prajire nu mai este asa bun.
Ai facut acelasi lucru. Doar nu te-ai obosit sa copiezi fragmentul necesar pentru aceasta intrebare, ci ai copiat un link.
Eu ti-am raspuns tie si nu lui cu link-ul. Lui i-am raspuns gandind cu capul meu si nu copiind. E o desoebire intre noi.
dobrin1019 întreabă: