Ochelarii sunt ca sa vezi bine, nu ca sa-ti scada sau sa-ti creasca dioptriile pe care le ai fara ochelari.
Stiu acest lucru. Dar am aflat de la prietenii, cat si de la unele surse, ca purtand ochelari iti poti corecta vederea sa zicem, cat de cat dar nu de tot. Deci ochelarii pot sa imi scada dioptriile avand in vedere ca am doar 12 ani.
Sa știi ca nu ma ajuți dacă îmi dai răspunsuri de genul. Eu am întrebat ceva și tu îmi răspunzi cu ceva ce nu prea are treaba cu ce am întrebat. Mai bine nu răspundeți.
Evolutia dioptriilor in cursul vietii depinde de multe lucruri si nu poate fi prognozata, dar de obicei batranii merg catre dioptrii in plus (cu plus, nu cu minus, alea cu minus scad).
Nașpa dacă nu pricepi.
Hai să-ți zic mai pe românește: dioptriile sub 1 se mai corectează puțin. Restul nu.
Sincer nu cred ca ti se va corecta. Nu va mai fi asa de mare, in cel mai bun caz. Daca vei vrea te vei putea opera, insa sunt extrem de slabe sansele sa isi revina atat de mult. (de la - 4 la - 1, cum voiai tu)
Nu prea cred ca nu am nici-o sansa. Oftalmologul mi-a zis ca se poate corecta cat de cat, pentru ca sunt copil. Am avut multi prieteni care si lor li s-a corectat vederea, si au scapat de ochelari, asa sper ca si mie mi se v-a corecta + ca nu am mostenit-o sau ceva, deci am sanse sa corecteze cat de cat.