| iustinul78 a întrebat:

am si eu o intrebare. daca se poate as vrea sa primesc un raspuns cat mai rapid.am 14 ani,si sunt fumator,parintii mei stiu,as vrea sa folosesc o tigara electronica deoarece atunci cand simt nevoia sa trag sa pufai din ea, am varsta legala sa achizitionez una?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Pe scurt NU. Si pentru tigari elecronice e exact aceeasi legislatie ca si pentru cele normale. Trebuie sa fii major ca sa procuri.
Pe lung. La 14 ani ar trebui sa ai cu totul alte ocupatii decat fumatul. Daca la 14 ani tu te gandesti cum sa fumezi mai eficient iar parintii tai stiu de toate astea nu pot sa ma gandesc ce fel de copil esti tu sau ce fel de parinti sunt aia care nu au nimic de spus...
Multa sanatate. (O sa ai nevoie)

| iustinul78 explică (pentru CuriousStuff):

Nu fumez chiar ca un dependent.adica.cam una la saptamana, poate mai putin...nu sunt dependent., dar cate o data nu pot sa ma abtin, si de asta vreau electronica...

| CuriousStuff a răspuns (pentru iustinul78):

Si nu crezi ca avand mereu tigara elecronica la tine, fiind asa la indemana si usor de folosit o sa te apuci sa fumezi serios? Stiu oameni care au vrut sa se lase de fumat si cand si-au luat electronica au inceput sa fumeze si mai mult, tocmai ca poti sa o scoti din buzunar, sa tragi un fum, sa o bagi iar... Poti sa faci asta oricand, oriunde...
Eu zic sa renunti la idee. In plus e foarte nociva, la fel ca si tigarile normale de altfel...

| iustinul78 explică (pentru CuriousStuff):

Da,dar la tigara electronica nu exista fum, ci abur...de asta se numeste vapat, si iti poti pune o doza din ce in ce mai mica de nicotina in lichid.

| CuriousStuff a răspuns (pentru iustinul78):

"Aburul" acela contine si el o gramada de substante toxice organismului, plamanii nostri sunt facuti sa primeasca aer, nu altceva. Nu contine aceleasi toxine ca o tigara, dar contine altele, nu e nici mai sanatoasa nici mai pacatoasa decat o tigara normala.
Cat despre nicotina, poti sa scapi de dependenta de nicotia dar te alegi cu dependenta de alte substante sau pur si simplul de dependenta de gestul de a fuma, asa ca tot pe acolo esti.

| Gonrax a răspuns:

Părinții tăi nu-ți fac nimic că fumezi?

| iustinul78 explică (pentru Gonrax):

Pai de asta vreau electronica, parintii mei au spus ca nu e nevoie de tigari, mai ales la varsta asta, si au spus sa fac ceva sa ma las, si m-am gandit la electronica...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase.

Răspuns utilizator avertizat
| limbricu a răspuns:

Nu ti-as sugera dar daca vrei cancer la plamani, renunta la tigarea normala si foloseste-o pe cea electronica
Cancer la plamani dupa tigarea electronica 100% multe chimicale care iti distrug plamanii. Sper sa treci peste dependenta!