| BZoli a întrebat:

Prietena mea a fost diagnosticata cu laringita.
Are tusa puternica (apar si momente de repiratie foarte grea in timpul tusei) productiva dar nu are febra si a primit tratamentul cu:
Prima zi - Ampicilina cu Gentamicina (nu stiu concentratia) injectabil o data dimineata o data seara.
De la ziua a 2-a pana la sfarsitul tratamentului: augmentin de 2 ori pe zi (cred ca de 500).
A mai primit si ceva expectorant si ceva antiinflamator Aflamil.
Se da antibiotic in aceasta combinatie? pana in momentul asta nu am auzit de asa ceva;
Aflamilul e bun pentru calmarea gatului iritat?
Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, combinatia ampicilina cu gentamicina este o combinatie foarte folosita pentru infectiile respiratorii. Aflamilul scade inflamatia si favorizeaza vindecarea, fara sechele asupra vocii. Mi se pare un tratament foarte bun, pentru o boala serioasa care poate lasa sechele daca este tratata superficial.

3 răspunsuri:
| alexinno11 a răspuns:

Da Aflamilul e foarte bun la gatul iritat si apropo cine-i face injectiile? cati ani are prietena ta?////

| alexinno11 a răspuns:

Funditza?

| BZoli explică:

Buna.
Ea are 24 de ani. Injectiile i-au fost facute in ambulator.
Si stiam ca aceasta asociere intre Ampicilina si Gentamicina este buna chiar foarte buna cu conditia sa nu se amestece.
Poate ca m-am exprimat gresit. Deci reformulez:
Intr-un tratament se poate da in prima zi Ampicilina cu Gentamicina si apoi din ziua a 2-a pana la sfarsit augmentin?
Multumesc pentru raspunsurile date.