| ZoLd a întrebat:

Salut, TPU!

Am si eu o problema, am aproape 16 ani 1, 73m si 53-54 kg.
Bun, intrebare este, ce sa mananc sa cresc in gretate si ce cantitate, de cate ori pe zi etc.

Multumesc, dau funda celui mai bun raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

Nu exista "ce sa mananc" exista doar MANANC. De cate ori pe zi pai de cate ori poti. Ori ca mananci 6 mese pe zi adica din 3 in 3 ore(nu recomand asta cu mancatul din 3 in 3 ore mai ales daca ai un stomac mai slab) ori ca mananci 2 mese maxim 3 dar MARI e acelasi lucru. Ideea principala o reprezinta caloriile consumate de tine pe parcursul zilei.Ca sa cresti ai nevoie de un surplus caloric. Alimentatia ta va fi formata din 50%carbohidrati 30% proteine 20%grasimi. Nu prea am ce sfaturi sa-ti dau trebuie doar sa MANANCI. Tu te cunosti cel mai bine daca nu poti manaca mult cantitativ atunci iti vei imparti mancarea in mai multe mese mai mici,gustari etc. Consuma orez,cartofi,mazare,paste,lactate,oua, carnuri, fasole, fructe, legume. Cand mananci nu te rezuma doar la un singur fel de mâncare sau un singur aliment, combina alimentele intre ele iti va fi mai usor. Poti cauta pe net lista cu valori nutritionale ale alimentelor sa-ti faci o idee cam cate calorii are fiecare aliment in parte.

3 răspunsuri:
| FaraNumePls a răspuns:

Fructe, legume, multă apă

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mananca multa carne, si fai niste forta, ori la sala ori la tine acasa:flotari, abdomene, cu gantera.

| vocea a răspuns:

Mananca carne, fructe, legume, de obicei mancaruri bogate in carbohidrati, cartofi prajiti cu paine, fasole, orez.