| Marius28383 a întrebat:

Am si eu o problema... Am avut o cabana de 2 zile si am baut destul de mult. Tin sa mentionez ca eu nu beau de fel ca nu-mi place dar in astea 2 zile am baut foarte mult si acum resimt o durere in zona ficatului. O am de o zi, nu e chiar o durere, e ca o apasare. Oare ce poate fi, posibil sa se fi marit ficatul si sa-mi apese pe bila, chiar nu stiu? Probleme nu am mai avut si v-am spus eu nu beau de fel sunt mai mult cu sala. Am inceput sa iau din seara asta essential forte pentru ficat si astept sa vad daca-mi trece daca nu o sa merg la medicul de familie. Voi ce parere aveti? Ce poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AdelinaC a răspuns:

Tine cateva zile regim si iti va trece. Din moment ce nu esti obisnuit sa bei, este normal sa te simti asa pentru ca alcoolul se metabolizeaza de catre ficat si el are de suferit. Nu mai consuma sucuri, bauturi alcoolice, ciocolata, fast food, mancaruri grele si grase o perioada. Poti bea ceaiuri cu efect protectiv pe ficat, iti sunt de folos.

2 răspunsuri:
| Henrypericolpublic a răspuns:

Sa ții regim și fără băuturi 2 săptămâni sau pana Îți trece. Oricum Îți recomand 2 săptămâni de regim și de,, fără alcool''. Ficatului nu îi place deloc alcoolul mai ales în exces de aceea ar trebui sa bei cu măsură 4-5-6 paharele pe zi.Cred ca s-a umflat ficatul din cauza ca alcoolul l-a inflamat ceea ce nu e de bine.Ai voie în cazul ăsta sa iei ceva antiinflamatore și sa te relaxezi.Di neapărat regim și fără alcool. Poate fi cam greu la început dar gândește-te ca o faci pentru sănătatea ta. Bună ziua.

| Marius28383 explică:

Regim oricum tin laughing Fac sala de 2 ani, multumesc oricum de sfat si intr adevar chiar asta este. Eu nefiind obisnuit cu alcoolul am sensibilizat zona, mUltunesc mult