anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o problema de ceva timp poate chiar un an sau 2 este in zona abdomenului chiar deasupra buricului am o adancitura in forma de linie/dunga si ma cam deranjeaza la aspect tinand cont ca deasupra ei sunt plat si dupa aia am burta va rog mult Sa ma ajutati!(amintesc ca am facut polo 7 luni insa m-am lasat de o luna)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dummi a răspuns:

Daca dunga apare pentru ca acolo se pliaza pielea nu prea poti scapa de ea si in acelasi timp nu e nici pe departe un defect patologic. Da jos din burta si incearca sa tii spatele drept cand stai pe scaun. In timp poate dispare, sau poate nu. Majoritatea fac dunga aia, o am si eu dar ma mira ca e posibil pe cineva sa il/o deranjeze happy
Bafta!

1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se numeste dehiscenta de drepti abdominali. Inseamna ca muschii burti nu sunt lipiti cum ar trebui sa fie. Este o malformatie congenitala, dar se observa mai tare in adolescenta (cand se dezvolta musculatura abdominala). Din pacate, singurul tratament este cel chirurgical (coaserea muschilor).