| Visa_Edward_1999 a întrebat:

Am și eu o problema, din cauza unei insomnii de acum 2 ani am rămas cu "traume" sa zic eu și de fiecare data cand ma pun in pat am frica ca nu adorm, iar asta ma tine uneori treaz pana tarziu! Știți ce ar trebui sa fac? A mai trecut cineva prin asa ceva?
Dau funda! Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Incearca sa mergi la un psiholog sau psihiatru ca sa primesti ajutor, ca totul este in capusorul tau.
cat priveste lipsa sommnului, duce cu timpul la probleme grave de sanatate, boli neurologice si mentale.
Daca nu esti speriat de ce ti se poate intampla pentru ca nu dormi, atunci nu te poti autosugestiona ca te vei imbolnavii grav, pentru ca nu iti odihnesti creierul si corpul.

| Donsavas a răspuns:

Mergi la un psihiatru! Iti poate prescrie somnifere. Antidepresivele sau antipsihoticele sunt pentru somn si nu provoacă dependenta! Atenție! Ele se folosesc pentru cei ce nu dorm, nu neapărat pentru bolnavi. Ele previn boala.

| Lioana a răspuns:

1. Incearca sa citești o carte cand te pui in pat.
2. Nu manca nimic dupa orele 20.
3. Fa niste activitati in timpul zilei care sa-ti consume energia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă ai stress în cursul zilei sau în general și anxietate nu prea ai ce să faci decât eventual somnifere ceva... În afară de asta, nu mai folosi TV, PC, tel. cu câteva ore înainte de ora de culcare. Instalează pe tel și PC un filtru de lumină albastră gen f.Lux și setează-l să între în funcție de pe la ora 19. Pe tel, dacă e model mai nou, cel puțin cele de la SAMSUNG, au "blue light filter" integrat, găsești în opțiuni. Nu bea lichide seara, în special sucuri gen Cola, Fanta, etc.