| Oliwer123 a întrebat:

Salut TPU!

Am și eu o problemă și aș avea nevoie de niște sfaturi, de ce doare în partea stângă sub coaste după ce mănânc sau după ce consum băuturi acidulate(bere, suc) etc.
Am fost și la doctor gastroenterologic și mi s-a dat niște medicamente de colon iritabil (Duspatalin, Debridat) dar cam degeaba, durerea se resimte mereu, cum țin regim alimentar e mai bine dar cum consum și o gură de suc sau mâncare mai grasă începe durerea! Momentan nu am făcut endoscopie dar dacă nu și fac efectul aceste pastile o să fac! Oricum durerea se resimte foarte rău în momentul în care sunt mai "sătul" de la masă dar nu e ceva normal să te țină!

Mulțumesc frumos, orice sfat e bine venit!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Deoarece ai refluxgastroesofagian, si colon iritabil iar cand maninci cand umplii stomacul pana se face digestia colonul apasa pe alte organe si apare durerea, este bine sa faci endoscopia numai asa afli exact ce ai, i ti va baga furtunul pe gît si vor vedea medicii pe monitor tot stomacul.Doctor gastroenterolog nu gastroenterologic cum ai scris tu.

| Oliwer123 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mulțumesc frumos pentru răspuns, scuze, m-am corectat, am de urmat acest tratament dat de doctorul gastroenterolog timp de o lună, după care să vin înapoi să îi spun cum mă simt, eu deja am o săptămâna de când le iau și cam degeaba, trebuia să-mi facă de la început o endoscopie, aștept să termin tratamentul și după, sper să nu fie altceva mai grav, apropo, am 21 de ani, alte semne mai grave nu dau, doar dureri destul de mari câteodată în rest moderate sau chiar deloc! Mă confrunt cu lucrul acesta de mai bine de 7 luni!