| MoTaNN3l a întrebat:

am tensiunea 12-13 si cand ma duc sa fac analizele pentru angajare imi gaseste 16.9. Am fost de doua ori la analize si tot asa mi-a gasit-o.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ara997 a răspuns:

Sunt 2 variante:
1. esti (ai devenit) hipertensiv si nu strica sa te vada un cardiolog. pentru ca esti prea tanar sa ai tensiunea marita.
2. faci sindromul "halatului alb" adica cand vezi halat alb, instrumentar medical, pereti de spital, etc, te apuca brusc panica si, fara sa-ti dai seama intrii in alerta si -ti creste tensiunea..in mod fals evident

| MoTaNN3l explică (pentru Ara997):

In varianta a doua ma regasesc eu acasa am un aparat de tensiune si am 12-13 si cand ajung la medic o am mare. Dar cum scap de acest sindrom ca nu ma pot angaja.

| Ara997 a răspuns (pentru MoTaNN3l):

Pai apare atunci cand vezi halat alb, spune-le ladoamne ca ti se face frica cand ajungipeacolo. sa te lase oleaca sa te obisnuiesti. dar trebuie sa fi f. sigur ca nu sti hipertensiv. vezi daca vreunul din parinti este.

| MoTaNN3l explică (pentru Ara997):

Nu are nimeni din familia mea stiu sigur, plus ca mi-a facut un control la inima (era ceva cu ventuze le pune pe piept) si nu aveam nimic (banuiesc ca daca ai hipertensiune nu ar iesi rezultatele la inima bune). Multumesc pentru raspuns.

| Ara997 a răspuns (pentru MoTaNN3l):

Vezi bateria aparatului sa fie noua, sa fie aparatul bun adica firma serioasa, sa masori tensiunea corect cu el, daca cumva masori eronat, traiesti si cu o impresie eronata, intelegi ce spun.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E clar! Nu vor sa te angajeze! laughing)))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea este ca este normal sa creasca usor T A, deoarece, banuiesc ca mergi pe jos, sau ai urcat scarile, si este normal.
Atata vreme cat nu ai ameteli, sau cand ritmul cardiac este mai mare decat cel normal, nu cred ca trebuie sa te sperie o usoara crestere a valorilor T A.