Sincer nu vreau sa spun ca am o problema, dar eu am 14 ani si am 40 de kg.(38 -ultima data cand m-am cantarit =]] si asta a fost acum cateva luni.dar cum mananc eu e diferit..ca scoala nu prea-mi da timppp =]]] ) Mdeh...Nu te lua dupa ce zice toata lumea.Important e sa te simti bine in pielea ta.
Eu iti recomand un sfat:Nu tine nicio dieta de pe la varsta asta, dar asa..ai grija cu mancarea..de exemplu. dimineata un pahar de lapte sa zicem sau ceai, la 10. un sandwich? dupa-amiaza mancare gatita in casa, seara un fruct?
Ce zici? APROPO:Nu baga in seama rautatile oamenilor! Rastoarna-le vorba uracioasa care ti-o spun si treci peste Daca tii in suflet orice jicnire asta ar insemna sfarsitul lumii.
Si eu cate suport...ba ca nu am dintii albi..mdeh =]]] Ba ca alte chestii, eh..mai bine nu le-as deschide. =]]]]]]]] In fineee, tine minte ce am scris mai sus ^.^
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Ai tot respectul meu frate te pup.
Esti puti mai gras decat trebuie. Cat priveste inaltimea... aceasta este diferita - la aceiasi varsta - de la persoana la persoana. Un rol important il are ereditatea, dar si prioada de dezvoltare. Unii se dezvolta mai repede, altii mai tarziu. In prezent tinerii se dezvolta mai repede: fizic si psihic.
Ai avantaul ca poti merge prin rostogolire; dar facand sport, poti slabi
Ar trebui să ai undeva până în 59-60 de kg maxim, dar nu ești obez cum ți-au zis unii. Important este să slăbești acum, pentru că ești copil încă, ai arderile mai rapide și nici nu ai atât de multe kg de dat jos. Cu cât te îngrași, cu atât îți este mai greu să slăbești.
Nu sta toată ziua la computer, încearcă să ai 3 mese pe zi, să renunți la prăjeli, sucuri și dulciuri și să faci un sport care-ți place, măcar de 3 ori pe săptămână, iar rezultatele vor apărea. E greu să renunți în totalitate la dulciuri, dar încearcă măcar în mare parte să le înlocuiești cu fructe. Nu te forța cu tot felul de diete „minune", că n-ai nevoie de așa ceva.
Te uiti "de sus" la ceilalti colegi (esti mai inalt ca toti)?
daca da, atunci evident ca nu e normal, dar nici rau
daca nu, atunci e normal
Nu. Eu am 14 ani și am 1.60 și am 65 de kg dar oricum trebuie sa mai slabesc. Poți merge la un dietolog săți dea o dieta potrivita pentru tine
Ne spui si noua te rog ce e un "dietolog"?
Este așa medic care îți prescrie dieta potrivita pentru tine.
I se mai spune și nutritionist. Apropo sții ca este internet dacă nu înțelegi o noțiune? ))
Dar tu stii ca notiunile inventate de tine nu se gasesc pe internet?
Nu sunt inventate? țiaş trimite poza dar nu stiu cum, spune cum te cheamă dacă ai Facebook și iti trimit poze cu dietolog și nutritionist
Uite linkul : http://www.docdoc.md/ro/doctors/nutritie-si-dietica
Dietolog nu apare in DEX, de nutritionist stiu si eu, cum stie toata lumea.
Și ce dacă nu apare eu tot am căutat în dex sau la tine singura sursă de internet e dexul -_-. Important că așa doctor este, informeazăte înainte ca să spui ceva.
Cand te intereseaza ceva referitor la limba romana, verifici DEX respectiv DOOM (in functie de ce vrei sa stii). Asta daca dai macar 2 bani pe ideea de a intelege si vorbi corect, nu cazul tau dupa cum observ
Omule acum vorbeam de faptul că există și alte surse înafară de dex. Eu tot am căutat în dex și nu am găsit deși am fost la așa doctor. Nu sunt eu de vină că nu e așa noțiune în dex deși există așa cuvânt.
Nu-i obez. Nu mai fiți răutăcioși. E doar supraponderal.
OanaG întreabă: