| Teodor_Gabriel_1999 a întrebat:

am varsta de 15 ani, înălțimea mea este de 1, 78 si undeva la 94-95 kg si doresc sa slăbesc 11-12 kg., imi spuneti ce pot face? Mănânc mult de fel... uneori si la 00:00 seara sau mai târziu...ce pot sa mănânc sau ce sport si cat sa practic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ce manci tu de fel? ai obezitate gradul 1

| sierra1 a răspuns:

Inteabă-l pe colegu'

https://www.tpu.ro/......-inca-7-8/

| Mosotti a răspuns:

Trebuie sa mananci mai putine Kcal decat arzi ca sa slabesti, deci va trebui sa pui mana sa calculezi dupa Kcal de pe produse, sa mai si cantaresti asa putin cu cantar de bucatarie. Dar daca vrei poti.
Te ajuta sa faci alergare sau bicla din aia de sala, asta ajuta mult, de ex o ora de bicla arde cam 500 Kcal asa in rimt cat de cat la un puls de 125-130.

La 15 ani ai arde cam 2000-2200 Kcal/zi deci ar trebui sa ai un 1200 Kcal/zi ca sa dai un 4 kg lunar jos, si in 3 luni esti gata. Si cum ar trebui sa ajungi la 78 kile maxim, ar trebui sa slabesti 17 nu 11-12, insa cum vrei tu.

Dar si daca nu faci bicla sau alergare, daca ai deficitul care trebuie, e tot aia, dar bine, mananci cu 500 alea mai putin, asta e.
Adica cu bicla ai manca un 1700, fara, un 1200.

Nu conteaza ce mananci, nu conteaza la ce ora mananci, totul e ca in trei mese sa ai maxim pe zi 1200 kcalorii cam.
De preferinta clar ce e mai sanatos sa mananci.
Este greu dar nu imposibil.