| Dorueraluat a întrebat:

Am venit la mare mai alb de fel si din prima zi m-am ars de doamne fereste. Nu am apucat sa imi pun lotiune de protectie solara cand aveam deja tricoul dat de pe mine si cam o ora am fost expus la soare fara umbra. Apoi am inceput sa imi mai pun da nu pare sa fi avut prea mare efect din moment ce deja eram ars. Sunt ars foarte tare pe tot corpul mai putin picioare. Mi-am luat si un spray post arsura cu care ma tot dau, dar vreau sa stiu care sunt consecintele si ce sa fac sa nu agravez. oriunde merg ma tot prinde soarele involuntar.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Am patit si eu asa de multe ori, mai ales ca locuiesc la mare. Faptul ca ti-ai luat spray-ul ala este un lucru bun. Probabil o sa te ajute cat de cat. Eu n-am folosit niciodata nimic. Ma cam chinuiam in primele 2-3 zile, dupa aia imi trecea. Fa un dus cu apa rece daca te ustura tare. Ca sa nu agravezi, incearca sa te duci la plaja dupa orele 5. Sa nu faci prostia sa te dai cu iaurt, cum mai obisnuiesc unii, ca te nenorocesti.