1 De crescut se poate sa mai cresti. In mod normal un baiat creste pana la 21-22 de ani. Problema e ca daca faci sport e posibil sa nu mai cresti. Cunosc un caz in care un tip a facut lupte greco-romane. Dar cum am mai zis : depinde! Iar legat de faptul ca semeni cu tatal tau : chiar nu conteaza. Fiecare organism e diferit!
2 Faza cu petele albe pe unghii e doar o vorba din popor neadevarata. Calciu te ajuta sa iti intaresti oasele deci si la crestere. Si nu conteaza neaparat cat lapte bei ci cum iti functioneaza diferite glande din corp care ajuta la fixarea!
Adevarul e ca lactatele ajuta foarte mult dezvoltarea oaselor, insa daca vei consuma foarte mult iar nu e bine, deoarece, dupa cum ai spus si tu, va accelera procesul de inchidere a cartilajelor.Ideea e ca trebuie sa mentii un echilibru, 2 cani de lapte pe zi a cate 250 ml ar fi perfect. Poti sa intrebi orice medic endocrinolog despre asa ceva si vei vedea ca am dreptate, si la 1, 78 ar trebui sa fii fericit, eu am cam 1, 65 la 16 ani dar inca mai sper sa cresc.
Calciu este recomandat de medici pentru intarirea oaselor, plus ca esti la ovarsta inca in crestere si alimentatia ta trebuie sa fii bogata in vitamine, proteine plus ca faci si sport de performanta. Din cate stiu calciu nu afecteaza cresterea...iar petele alea de pe unghii sub forma populara lipsa de calciu. e de adormit copii. asa ca eu iti zic stai linistit ca de ajuns la 1.80m ajungi.
dobrin1019 întreabă: