| Birlik65 a întrebat:

.as vrea sa stiu cu ce solutii se pot steriliza protezele dentare?
..inafara de pastilele "speciale" de pe piata, pentru proteze..sau alte solutii care incearca stomatologii sa le vanda cu niste preturi de ti sta mintea n loc..nu vreau sa le "umflu" buzunarele si basta..eu m-am gandit la apa oxigenata. poate voi mai stiti.una ..alta..astept raspunsuri.
Multam frumoswinking
..si bineinteles FUNDA..la raspunsul care mi se pare cel mai OK!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Curatirea protezei se poate face cu perie de dinti si o solutie calduta cu detergent sau de sapun (preferabil facut de casa, razulit si dizolvat)
Dezinfectarea se poate face cu solutie alcoolica, cel mai la indemana este spirtul sanitar.
Pastrarea protezei se poate face intr-un pahar sau borcan cu apa, s-o acopere. La intervale de 2-3 zile este indicata schimbarea apei. Inainte de folosire se spala cu apa rece sub robinet.

Mai demult, protezele ne mai folosite se vindeau si prin targuri, "la incercare", la preturi mici. happy
Daca s-a potrivit, cumparatorul a dus proteza acasa, a dezinfectat-o (?) si... a folosit-o.
Nimeni n-a murit din cauza lor!

2 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

UV. Ultraviolete, adicatelea. Ieftin si bun - https://www.amazon.com/......B00XPW9OZ2

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din pacate nici una nu e eficienta. Apa oxigenata e o solutie foarte proasta. In primul rand este un dezinfectant foarte slab, total ineficient. In al doilea rand va degrada rapid proteza, vei fi nevoit sa o schimbi cam o data pe an. In al treile rand iti va face rani pe gingii. O solutie buna necesita multi ani de cercetare in laborator, nu o poate gasi nimeni in 2-3 zile. Sigur, poti sa te prostesti si sa te prefaci ca o curati cu sapun, sampon, spirt, apa oxigenata, urina, apa de izvor, detergent de vase, ACE, detartant, solutie de curatat toaleta, etc. Dar nu va fi bine pentru tine