| djsjs a întrebat:

Astazi am fost la plaja si am stat la soare intre orele 11-16, dar nu incontinuu, am mai mers in apa, am mai iesit, faza e ca m-am dat cu bronzant Gerovital (acesta https://prnt.sc/tg049v) si cu ceva crema de protectie pentru copii cu SPF 50 (am 14 ani) dar, cu toate astea, tot m-am inrosit, acum sunt rosu pe umeri, burta si pe fata. (ca in aceasta poza dar repet, pe umeri, burta si pe fata https://prnt.sc/tg05xt) Dupa am ajuns acasa si am citit despre roseata si chestiile de genul si am vazut ca se poate face si cancer de piele, este adevarat, sunt sanse? Din moment ce eu nu sunt fanul numarul 1 al statului la soare, nu am mai avut arsuri de la soare chiar asa rele ca acum, daca ma mai prindea soarele ma prindea din apa. Deci, ce sa fac, sunt ingrijorat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| lorena66 a răspuns:

Stai calm. Ai arsura. Cancerul de piele e daca stai ani buni in soare (de exemplu persoanele care muncesc pe camp vara au sanse mari sa faca). Ti ai ales orele cele mai naspa. Stai dimineața de la 9 la ora 11 CEL TARZIU si apoi revino la 16. In niciun caz nu se sta in amiaza la soare, riști sa faci insolație sau sa te arzi (in cazul tau). Iti recomand creme cu Aloe Vera speciale sau after sun. Eu pe acestea le folosesc. Multa sănătate si cat timp esti ars, saptamana aceasta, te rog Incearca sa eviti soarele si daca se poate, desi e posibil sa doară (depinde de arsura) sa ti acoperi umerii cu un prosop daca stai la soare. Totusi e posibil sa nu ai dureri. Tratează repede ca sa nu evolueze in rau!

| djsjs explică (pentru lorena66):

Multumesc mult!

| lorena66 a răspuns (pentru djsjs):

Nu ai pentru ce!

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Da, expunerea constantă la soare fără protecție poate duce în unele cazuri la cancer de piele. fără bronzant, ever! cea mai mare prostie! nu zic acu să eviți piscinele că na toți vrem, poți dar cu spf de 50 reaplicat la fiecare 2 ore, preferabil unu fără parfum. acest lucru e valabil și când ieși din casă, nu doar când mergi la piscină. Pe lângă protejarea de efectele nocive, să folosești constant protecție solară e printre puținele tratamente reale anti-aging

| sierra1 a răspuns:

"am stat la soare intre orele 11-16...ce sa fac, sunt ingrijorat"

nimic, mâine ești ca nou

| alina2k18 a răspuns:

Puiule, crema de protectie -mare, nu 6SPF ce ai tu - se aplica la 2 ore 30ml pe tot corpul = 3linguri [stiu, e f mult dar aia e cantitatea corecta care iti ofera protectie maxima ] sau de fiecare data dupa ce iesi din apa.
Intre orele 11-16 sunt radiatiile cele mai mari, nu se recomanda sa stai la soarE chit ca ai crema.
Din spray nu prea poti aplica suficient, te dai cu o gramada ca sa beneficiezi de protectia oferita.
Nu faci cancer de piele asa usor dar arsurile solare REPETATE pot duce inspre chestii nasoale.
Nu e recomAndat sa te mai expui la soare zilele astea,