| DanyN98 a întrebat:

Astazi am mai pus o intrebare cum ca ma voi duce la dentist deoarece ma doare foarte tare maseaua cariata, care esti si sparta.Bun, deci am fost la un dentist de vreo 60 de ani din orasul meu(tin sa mentioez ca nu este chiar un oras asa mare si nu prea ai de unde alege).S-a uitat la mine in gura,si fara radiografie, fara nimic macar, mi-a zis direct ca am o infectie si ca am puroi.Mai intai mi-a recomandat nurofen pentru durere si eritromicina pentru infectie. Apoi imi spune ca va trebui sa ma duc la Bucuresti sa imi faca operatie...Va dati seama ca aproape am lesinat cand am auzit.Cu toate astea, niste prieteni mi-au spus sa sun pe cineva din orasul vecin, deoarece se spune ca este cel mai bun medic.Si chiar asa a fost, acea doamna vorbea asa calm si explica, dar mai ales mi-a spus cum de a putut acel dentist mai invarsta sa ma sperie in halul asta legat de operatie...Nu prea am putut vorbii mult, deoarece conversatia era in telefon, iar maine la ora 9 dimineata ma duc la ea pentru o ecografie a maxilarului si pentru a curata maseaua.Ma linistit mult faptul ca mi-a spus ca nu va fi nevoie de operatie,dar din cate am citit pe net de cele mai multe ori cand este vorba de puroi este necesara operatia,mai ale ca maseaua mea nu este intr-o stare asa buna. Daca puteti,va rog sa ma ajutati cu sfaturi,daca chiar va fi nevoie de operatie, sau daca nu, sau daca chiar va fi nevoie cum va decurge operatia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, s-a văzut efectiv acel abces ( inflamaţia cauzată de infecţie ) - deci, NU era necesară o radiografie happy

În acest caz, este NECESAR un tratament cu antibiotic pentru infecţia respectivă; eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul )...

Oricum, NU cred că este necesară o intervenţie chirurgicală ( operaţie ) - totuşi, DEPINDE cât de "distrusă" este măseaua respectivă!
Dacă este foarte "spartă" şi NU se poate repara sau extrage în mod normal, atunci este necesară o operaţie pentru scoaterea colţurilor acelei măsele...

Toate cele bune.

| DanyN98 explică (pentru bursuc001):

Nu este foarte sparta, doar "suprafata"maselei nu mai este...nu prea stiu cum sa explic, dar in mare parte este intreaga

| bursuc001 a răspuns (pentru DanyN98):

În acel caz, ar TREBUI să se poate repara ( poliza şi plomba )!

| zaratu a răspuns:

Nu cred ca trebuie operatie si la un alt medic sa vezi ce zice si faci o comparatie

| Seby26 a răspuns:

Nu ai de ce sa iti fie frica de operatie.Mai bine te-ai gandi la binele tau.De ce sa ramai asa cand te poti vindeca?