| Jhonjle1257 a întrebat:

Astazi eram cu un prieten si mi-am blocat piciorul in zapada.El a incercat sa ma traga dat piciorul meu s-a rotit fortat si mi s-a deplasat rotula dar mi-a revenit la loc. Ma doare osul pe care mi s-a deplasat rotula.Mentionez ca pot sa merg sa alerg sau sa sar.PS:daca alerg sau fac sport nu ma mai doare.Ce as putea sa fac sa nu ma mai doara? Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Dai cu unguente gen Voltaren, Lioton, Diclac.
Iei antiinflamatoare gen aspirina, ibuprofen, diclofenac.
Nu trebuie sa te sperii, nu e nici o problema daca poti sa te misti cu piciorul in mod normal, nu te mai doare cand o faci pentru ca se incalzeste, si tocmai asta fac si unguentele, incalzesc locul ca sa nu te mai doara.

| Jhonjle1257 explică (pentru cristi202):

Da dar mai nou nu prea mai pot sa merg in acest picior

| cristi202 a răspuns (pentru Jhonjle1257):

Atunci poate fi o problema serioasa, si trebuie sa te vada un ortoped, si cit mai repede, caci afectiunile genunchiului pot fi foarte grave. Daca nu stai prea departe de sectia de urgenta a vreunui spital, ar trebui sa te duci sa te vada. Orice miscare in plus poate sa duca la complicatii severe daca e ceva grav.

| Jhonjle1257 explică (pentru cristi202):

Da, mi-a mai trecut dar nu pot sa ma duc la ortoped pentru ca stau in sinaia si ortoped e doar la Brasov

| cristi202 a răspuns (pentru Jhonjle1257):

Daca trece, e bine, nu e cazul sa merge, daca insa problema insista, va trebui sa dai o fuga pana la Brasov.

4 răspunsuri: