E o chestiune legata de secretia somatotropinei, hormonul cresterii.Se deosebesc trei salturi de crestere : 1. a doua jumate a perioadei intrauterine 2. 4-7 ani si 3. 13-16 crestere accelerata la baieti, dupa 16 este posibila o crestere nesemnificativa de 1-3 cm, aceasta depinde mult si de consitutia fiecaruia.De obicei dupa maturizarea sexuala corpul creste in plan transversal adica " in parti " nu in inaltime.
Baietii cresc pana pe la 20 ani, dar fiecare are ritmul lui, in functie de gena mostenita de la parinti
Depinde,fetele cresc pana la 18 ani, din cate stiu eu, iar baietii pana la 20-22, deci dupa 16 ani sigur vei mai creste, cat depinde de tine si de sportul pe care il practici.
Daca vrei sa afli daca o sa mai cresti in inaltime e foarte simplu te duci iti faci o radiografie la cartilajele de crestere adica la genunchi si mana parca iar medicul iti spune aproximativ cat o sa mai cresti
Da fratele meu pana la 15-16 ani a fost scund, iar dela 16 ani a crescut 10cm pana la 23 ani!
Vei creste dupa 16 ani.Omul pina la 25 de ani se inalteaza.Dar fetele cresc pina la 20 23 de ani.