anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ati mai crescut in inaltime la 16 ani sau dupa si cat anume?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| dustru a răspuns:

E o chestiune legata de secretia somatotropinei, hormonul cresterii.Se deosebesc trei salturi de crestere : 1. a doua jumate a perioadei intrauterine 2. 4-7 ani si 3. 13-16 crestere accelerata la baieti, dupa 16 este posibila o crestere nesemnificativa de 1-3 cm, aceasta depinde mult si de consitutia fiecaruia.De obicei dupa maturizarea sexuala corpul creste in plan transversal adica " in parti " nu in inaltime.

| Felys a răspuns:

Baietii cresc pana pe la 20 ani, dar fiecare are ritmul lui, in functie de gena mostenita de la parinti

| LucianP a răspuns:

Depinde,fetele cresc pana la 18 ani, din cate stiu eu, iar baietii pana la 20-22, deci dupa 16 ani sigur vei mai creste, cat depinde de tine si de sportul pe care il practici.

| Mandy693 a răspuns:

Daca vrei sa afli daca o sa mai cresti in inaltime e foarte simplu te duci iti faci o radiografie la cartilajele de crestere adica la genunchi si mana parca iar medicul iti spune aproximativ cat o sa mai cresti

| blonda2000 a răspuns:

Da fratele meu pana la 15-16 ani a fost scund, iar dela 16 ani a crescut 10cm pana la 23 ani!

| samsung95 a răspuns:

Vei creste dupa 16 ani.Omul pina la 25 de ani se inalteaza.Dar fetele cresc pina la 20 23 de ani.

Întrebări similare