Buna! In cazul pietrelor la rinichi hidratarea este esentiala. Trebuie sa consumi fluide(in special apa si ceai) in cantitati foarte mari(chiar 4 litri pe zi) pentru a evita consecintele grave ale acestei afectiuni. De asemenea ar trebui sa consumi alimente bogate in magneziu pentru ca el dizolva micile depozite de calciu si minerale din care sunt formate acestea.
Sper ca ti-am fost de ajutor si..succes!
Calculii renali pot fi eliminati spontan pe cai naturale, cu conditia ca diametrul lor sa nu depaseasca 8 -10 mm. Din fericire majoritatea pietrelor mici (pana la 5 mm in diametru) care nu produc infectii, blocaje sau simptome se vor elimina daca veti bea zilnic suficiente lichide. Consumand 2 pana la 3 litri de apa zilnic, veti mari cantitatea de urina care va spala rinichii si va elimina pietricelele. Odata eliminate nu mai aveti nevoie de alt tratament. Medicul va va indica sa pastrati pietrele pentru analize de laborator. Folositi o strecuratoare/sita pentru a colecta pietrele.
http://www.i-medic.ro/......la-rinichi
Se va elimina prin urina incet incet. Dar nu uita ca rinichiul care face pietre face pietre toata viata asa ca vei mai avea "surprize".
Este o "piatra" mica care in mod normal se elimina pe cale urinara fara probleme pana intr-o luna de zile, medicul banuiesc ca ti-a prescris tratament pentru "durere" si ti-a recomandat consumul ridicat de lichide dupa o anumita schema simpla(2 pahare de lichid la interval de ore) acest lucru va facilitata excretia litiazei, in plus se instituie tratament preventiv ca litiaza sa nu recidiveze, alte solutii nu prea vad, avand in vedere ca ai un calcul de dimensiuni reduse
Ceaiuri speciale pentru astfel de cazuri, cea din cozi de cirese, coada calului, etc intrebi la farmacie sau la plafar v-a sti ce sa-ti dea
Imi pare rau pentru tine, dar uite cum am scapat eu de piatra tot cam asa de mare.Iei niste coaja de visin, ideal ar fi sa fie uscat, daca nu, lasi coaja vreo 3-4 zile sa se usuce cat de cat, apoi toci coaja asta mai marunt, iei cam o mina bunicica si pui in 5 litri de apa. Pui la fiert si lasi sa scada cam doua degete.Ar trebui sa aiba o culoare ca a visinei, dar ceva mai deschisa.Bei acest ceai cam 2litri pe zi cel putin, si in loc de apa. Fara zahar. O sa ti se para la inceput nasol dar nu e chiar asa, dupa ce te obisnuiesti o sa mearga treaba.Eu am eliminat in doua saptamini 2 pietre.Totusi ar trebui sa ceri si parerea unui medic.Eu unul am mers pe mina prietenului care mi-a recomandat reteta, testata tot personal si de el.Acum daca e vorba doar de 3 mm o sa mearga aproape usor, poate fi si putin neplacut, depinde de forma pietrei.Trebuie totusi sa fi sigur de marimea pietrei.Iti doresc sanatate.Trimite-mi un mesaj daca ai reusit.