| Daniel235 a întrebat:

Azi la fotbal, nu eram atent si a dat un tip de 35+ de ani cu mingea cam tare cat de cat, fix in mana si mi s-a dat peste cap, in momentul ala de la incheietura de la palma nu o puteam misca deloc, am mai stat, si acum o pot misca foarte putin, macar pot misca degetele putin. Dar nu pot ridica degetele in sus si jos acolo unde sunt venele, mi s-a umflat. Va rog ajutati-ma, au trecut cam 2 ore de cand s-a intamplat chestia aia, pana maine imi va trece? Ce trebuie sa fac? Va rog imi este frica!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Furti a răspuns:

Du-te la urgente si vezi ce-ti spun domnii doctori sau ce-ti fac.
Nu te panica, ideea e doar sa tratezi problema cat mai din timp pentru a evita... ma rog posibilele afectiuni.
Cei de acolo sunt pusi la dispozitie sa te ajute, nu-ti vor cere bani daca la asta ti-e gandul.

E parerea mea, ca ar trebui sa vizitezi doctorii si sa-ti spuna si dansii parerea lor despre situatia pe care o ai. Stai linistit ca nu te vor manca!

O mica povestioara cu speranta ca te va incuraja sa mergi:
Cand am ajuns acasa de la spital cu mana in ghips eram resemnat si acceptasem ghipsul ce avea am fi tovaras pentru 3 saptamani.
Cand am ajuns in acasa mama s-a uitat super trist la mine, ridicol era ca eu eram numai zambet si dupa tonul vocii se putea remarca cat de vesel sunt.
Mama ma compatimea iar eu faceam numai haz de necaz de ce mi s-a intamplat si glume peste glume. Peste cateva minute vazand ca sunt asa bine dispus si ca par sa n-am nici o problema s-a acomodat si mama mea cu imaginea mea purtand un ghips la mana stanga asta foarte rapid.

Te sfatuiesc sa consulti medicii pentru problema ta, eu nu am cunostinte medicale prea dezvoltate.

Multa sanatate!

7 răspunsuri:
| BigG a răspuns:

Pune gheata unde ti s-a umflat Nu iti va trece pana maine poate trebuie sa te duci la o radiogarfie sa veizi daca nu ii rupt ceva. Doctorul de familie iti va scrie niste antiinflamatoare

| Daniel235 explică (pentru BigG):

Vad ca acum mi s-a mai desumflat, dar tot nu o pot misca asa in parti, si nu pot ridica degetele in sus, mi-e frica nu se incurcat venele sau ceva gen

| Furti a răspuns:

Mi s-a intamplat si mie asta cand jucam fotbal, eram portar si o minge tare mi-a prins un deget si l-a cam dat peste cap.
Initial nu simteam mare lucru, peste cateva ore insa am inceput sa ma resimt. Si mie mi se umflase.
Pe seara la indrumarea unor prieteni de familie si a familiei m-am dus la spital unde mi-au pus mana in ghips... da mana, chiar daca era vorba doar de un deget, mi-au spus ca e rupt.
Am stat cu el asa cam 3 saptamani.

Du-te si tu la urgente sa-ti faca o radiografie si daca e necesar sa ti-l puna in ghips.
Nu te panica... ghipsul nu e mare branza doar ca... nu mai poti sa tii cartea cu ambele maini cand citesti sau intelegi tu. Dar nu e asa rau!

| Daniel235 explică (pentru Furti):

Nu vreau sa merg la urgente sau ceva gen, astept pana maine sa vad ce se intampla. imi pun o carpa cu ceva rece pe umflatura. Este bine? Adica la mine cred ca mi s-au incurcat venele.

| Furti a răspuns (pentru Daniel235):

E ok... o compresa cu gheata pentru seara asta daca nu vrei sa mergi la urgente, dar maine daca vezi ca intampini in continuare probleme cu degetele ar fi cazul sa dai o vizita la spital pentru a-ti verifica problema.

Toate cele bune si multa sanatate!

| Daniel235 explică (pentru Furti):

Bun, deci acum este dimineata, vad ca degetele le pot misca cat de cat, mai putin degetul cel mare, nu il pot da in dreapta (este mana stanga), darla incheietura ma doare, eu cred ca sunt venele incurcate, acum chiar imi e cam frica...

| Furti a răspuns (pentru Daniel235):

Du-te la urgente si vezi ce-ti spun domnii doctori sau ce-ti fac.
Nu te panica, ideea e doar sa tratezi problema cat mai din timp pentru a evita... ma rog posibilele afectiuni.
Cei de acolo sunt pusi la dispozitie sa te ajute, nu-ti vor cere bani daca la asta ti-e gandul.

E parerea mea, ca ar trebui sa vizitezi doctorii si sa-ti spuna si dansii parerea lor despre situatia pe care o ai. Stai linistit ca nu te vor manca!

O mica povestioara cu speranta ca te va incuraja sa mergi:
Cand am ajuns acasa de la spital cu mana in ghips eram resemnat si acceptasem ghipsul ce avea am fi tovaras pentru 3 saptamani.
Cand am ajuns in acasa mama s-a uitat super trist la mine, ridicol era ca eu eram numai zambet si dupa tonul vocii se putea remarca cat de vesel sunt.
Mama ma compatimea iar eu faceam numai haz de necaz de ce mi s-a intamplat si glume peste glume. Peste cateva minute vazand ca sunt asa bine dispus si ca par sa n-am nici o problema s-a acomodat si mama mea cu imaginea mea purtand un ghips la mana stanga asta foarte rapid.

Te sfatuiesc sa consulti medicii pentru problema ta, eu nu am cunostinte medicale prea dezvoltate.

Multa sanatate!

| AnGabrielutza a răspuns:

Buna! Si eu am patit asa ceva saptamana trecuta, mi s-a umflat f tare. Mi-am pus varza si am legat-o cu o fasa dinaeia elastica, ziua imi masam mana, ia dupa 4-5zile nu am mai avut nimic, acum mana imi este normala. Daca vrei sa fi sigur ca nu e ceva mai rau te poti duce la doctor pentru a-ti face o radiografie si iti va spune sigur ce ai. Sper ca te-am ajutat.P.S poti pune si slanina, gheata, apa f rece. Funda?