Înţepăturile de inimă sunt frecvente, dar în majoritatea cazurilor sunt inofensive. Stresul, lipsa de calciu şi spasmosfilia, efortul fizic şi intelectual intens, dar şi mesele copioase pot provoca înţepături scurte de inimă, palpitaţii şi dificultăţi respiratorii. În celelalte cazuri poate fi vorba despre dureri intercostale şi boli pulmonare.
Atacuri de panică şi de inimă
„Stresul, emoţiile puternice, examenele, supărările sunt responsabile, de cele mai multe ori, de înţepăturile de inimă specifice tinereţii. Aceste manifestări nu sunt periculoase şi cedează după administrarea calmantelor, anxioliticelor. Apa cu zahăr este un mit şi este eficientă doar în caz de hipoglicemie, în acele momente important este ca pacientul să rămână nemişcat", explică conf. dr Florin Mitu.
În cazul în care înţepăturile de inimă sunt provocate de spasmofilie sau de atacuri de panică, se va trata lipsa de calciu şi de magneziu, minerale necesare unei contracţii normale a muşchiului inimii.
De asemenea, înţepăturile de inimă pot fi simptome ale bolilor endocrine, în special hipertiroidie, dar şi ale bolilor pulmonare, precum pneumoniile, bronşitele şi bronhopneumoniile. Aceste afecţiuni nu trebuie neglijate, întrucât pot degenera în miocardită, inflamaţie a muşchiului inimii care, netratată corect, poate duce la insuficienţă cardiacă.
Citeste si:
LiveDoc. Cum știi dacă ai un atac de panică sau un infarct? Psihologul Eveline Osnaga ne învață cum să le diferențiem și ce măsuri de prim ajutor să luăm
Nu reușești să slăbești oricâte eforturi ai face? Cinci boli care te fac să te îngrași
Risc pentru şoferi şi cei care stau mult timp la birou
Nevralgiile intercostale sau aşa-zisul „junghi" intercostal reprezintă cele mai frecvente cauze ale durerilor de inimă, dar şi motive de panică. Aceste dureri retrosternale (resimţite în spatele sternului) apar pe fondul unor mişcări bruşte, la schimbările de temperatură sau pot fi provocate de reumatism şi de inflamaţii ale articulaţiilor dintre coaste şi stern.
„Predispuşi sunt cei care petrec foarte mult timp la birou, în faţa calculatorului, sau şoferii, care stau tensionaţi într-o poziţie fixă o perioadă mai lungă de timp. Şi sportivii pot acuza astfel de junghiuri, din cauza mişcărilor bruşte şi traumatismelor pe care le pot suferi în timpul antrenamentelor", adaugă specialistul. Junghiurile intercostale se tratează cu antiinflamatoare pastile sau unguente.
Semnele durerii cardiace
În timp ce înţepăturile de inimă cauzate de alte boli decât cele cardiace sunt de scurtă durată, localizate într-un punct fix şi dispar la schimbarea poziţiei, durerea de natură cardiacă acoperă o suprafaţă mai mare a pieptului şi, de cele mai multe ori, iradiază spre interiorul umărului, braţului şi mâinii stângi.
in caz contral poti merge la doctorul de familie...
asa e si la mine intepaturi de inima si imi trece asa. stai calm. si e bine calciu+magneziu+zinc+seleniu iti intareste si oasele...
Efortul nu trebuie sa fie extenuant.
Este bine ca faci miscare; dar efortul sa nu fie extenunant. Tensiunea este buna avand in vedere ca a fost luata intr-un cabinet medical.
Dar ca sa stii tensiunea exacta pe care o ai tu in general, trebuie sa o masori acasa in pozitia sezut imediat ce te-ai trezit, inainte de orice activitate a zilei, timp de o saptamana.
Nu este de mirare ca fiecare generatie devine mai slaba, mai putin rezistenta.
Poate sa fie o mostenire de la parinti sau din partea bunicilor.
Este important ca sa nu ajungi la un efort care stii ca vor aduce dureri. Bine este sa faci o pauza. Ma gandesc ca si sportul trebuie facut dupa un anumit program in care sa includa pauzele lui -pauze care consta in minute, zile si poate chiar si saptamani.
Durerea de inima vine de la anghina pectorala -acesta se face datorita grasimii viscerale, aceea care se depune in jurul inimii la exterior. Daca nu este asta, poate sa fie si stres, si alti factori: lipsa suficienta de somn, lipsa consumui suficient de apa, sau alimentatie care afecteaza negativ inima si sangele.
Eu in vara asta vreau sa ma inrolez in Armata si ma tot ga desc daca nu trec vizita medicala.
Nu te omora dupa armata, jandarmerie sau politie. Am auzit ca este mult stres in armata, mai ales daca vei pleca in afganistan: https://www.youtube.com/watch?v=ix97n7ZL2Vc
Sfatul meu este sa te orientezi dupa o meserie care sa iti aduca satisfactie. Arhitect, proiectant, inginer, topograf si altele asemanatoare -sunt meserii mai frumoase decat ce-a dorita de tine.
Si nu sta cu gandul la examenul medical -daca il iei bine; daca nu, la fel bine. Ca si daca te stresezi nu te vei face mai sanatos. Poate chiar mai rau. ^_^
Imi doresc prea mult, nu o sa renut asa vreau sa fac alt undeva nu ma vad!
Fructele iti face bine... nu uita bananele si pepenele si capsunile sunt si ele bune, o viata sanatoasa consumati zilnic fructe si bauturi racoritoare.
Nu comsuma zahar, si dulce, probleme cu inima consuma zilnic fructe si bauturi racoritoare.
LauR57 întreabă:
dobrin1019 întreabă: