| Iunix a întrebat:

Bunica mea are ciroză hepatică iar mama mea vrea să o aducă să stea cu noi... Există vreun risc să i-au și eu hepatită?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Depinde de cauza cirozei. Daca initial a avut hepatita si apoi a dat in ciroza, poti lua numai prin contact direct cu sangele ei. Daca ciroza e de orice alta cauza, nu ai nici un risc.

| Iunix explică (pentru AdelinaC):

Inițial a avut Hepatită C.

| AdelinaC a răspuns (pentru Iunix):

Am inteles. Evita orice contact cu sangele ei.

| Anddreee a răspuns:

6. Ciroza hepatica se transmite?

Ciroza hepatica nu se transmite.

7. Ciroza hepatica este contagioasa?

Ciroza hepatica nu este o boala contagioasa.

Sursa: http://www.hepatite.ro/......ptome-675/

Nu-ti face griji.

| spiridus25 a răspuns:

Ciroza hepatica nu se transmite.
Virusurile B, C, B+D se pot transmite pe cale sangvina, iar infectiile produse daca nu sunt tratate pot duce catre aparitia cirozei hepatice.

| giony54 a răspuns:

Nu se ia, si se trateaza cu ocean 21 calivita, dar este cura mai lunga in timp, 6 luni un an cate 3 capace pe zi.Contacteaza-ma.

| helpme25 a răspuns:

Evita contactul cu singele, eventual pot sa iti faci o cana a ta din care sa bei, etc. ca sa pastrezi normele securitatii!

Aceasta maladie este de tip ingectioasa, deci prin sange, prin contact direct cu singele se transmite!
Multa sanatate bunicii, si la toti la fel!