| facpipi a întrebat:

cand eram cu bicicleta am cazut si ghidonul mi-a venit in testicle cu partile alea cu un cauciuc. M-a durut un pic si m-am dus acasa si am vazut ca imi curgea sange. Am un fel de zgarietura pe punga la care e putin sange si vrea sa se duca. Ce ar trebui sa fac? E exact ca o zgarietura la mana putin adancita. Acum nu mai imi curge sange dar ma ustura. Am frecat cu apa si sapun si dupa am pus apa oxigenata. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Kristinikaaa a răspuns:

Mai poti sa dezinfectezi rana cu betadina, apoi las-o sa se vindece. Ai grija sa nu porti lenjerie intima sau pantaloni foarte stramti care sa te jeneze acolo. Nu e grav atata timp cat zona in care te-ai lovit nu se invineteste sau se umfla - daca observi vreo modificare de genul asta, roaga parintii sa se uite sau sa te duca la medic. Nu e nimic rusinos, asa ca nu sta pe ganduri cand vine vorba de sanatatea ta.

| Deny1333 a răspuns:

Dacă nu se vindecă zgârietura în 1-2 zile şi durerile persistă, du-te la medic. Momentan, pune-ţi o pungă cu gheaţă pe pantaloni (nu direct pe piele) şi încearcă să stai liniştit, în pat.

| fuzzer a răspuns:

O compresa cu apa rece, va durea, dar asta e, fii mai atent.In cel mai rau caz consulta un medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Pui o compresa cu apa rece, daca nu dispare durerea, iar zgarieturile nu se vindeca, treci pe la medic.
Te pup!

| WeAreSmart a răspuns:

Vezi sa nu ti se invineteasca, pielea de acolo e foarte sensibila si daca se invinteste poate ca s-a intimplat ceva cu vasele sangvine, dar eu nu sunt medic, mai bine spune mamei sau tatei, nu-ti fie rusine, dezinfecteaza bine rana ca sa se prinda mai repede, daca zgaraietura e adinca atunci e de rau, pielea de la testicule e subtire, o zgaraietura adanca poate trauma nervii sau vasele sangvine

| RedCookyeeee a răspuns:

Mergi urgent la medic.

| MikkyAnduu24 a răspuns:

Bună,

Păiii...Nu ştiu ce să zic.Mai bine te.ai duce la doctor pentru siguranţă.Şi da, e bine că ţi.ai pus apă oxigenată.
Mult succes!
O seară frumoasă! Să îmi zici cum a fost. Te pup :*!

P.S. Nu sunt sigură...defapt nici nu cred că pentru. asta trebuie anti. tetanous... :/

| PuSsStYuUu a răspuns (pentru MikkyAnduu24):

Acel anti-tetanus nu este pentru. muscatura de la catel?

| suffarstar a răspuns (pentru PuSsStYuUu):

Nu,antitetanos e cand ai calcat intr-un cui ruginit.

| MikkyAnduu24 a răspuns (pentru PuSsStYuUu):

Ba da, dar eu ştiam că e şi pentru cuie ruginite şi zgârieturi adânci.Acum nu ştiu...

| V8 a răspuns:

Chill happy e pur si simplu o rana intr-o zona ceva mai speficiala...asta e. e ca o rana normala, o sa treaca in timpwinking