Parintii tai pot platii amenda, ca nu te-au supravegheat si ai contaminat voit si cu intentie, alta lume, stiindu-se foarte clar ca NU ai voie sa iesi fiind contagios.
in plus, tie iti faci foarte rau, fiindca nu ai voie sa iesi afara, ci sa stai inchis in casa la caldura, pana trec toate bubele ca apar complicatiile si poti sa jaungi in spitalul de urgenta.
Pai in afara ca este un gest de nesimtire sa imbolvanesti si alti oameni, te pui si pe tine si pe altii in pericol. Varsatul este foarte contagios si se raspandeste usor. Da, daca afla cineva poate sa iti faca pana si plangere penala pe chestia asta. Mai ales daca ia persoana varsat si ea, practic tu cu constiinta ca faci asta totusi ai iesit pe afara si ai imbolnavit pe cineva. De as da si eu de cineva ca tine m-as face bogat)). Stai omule 2 saptamani in casa in carantina linistit, odihneste-te si iesi dupa afara cat vrei.
Nu cred si nici nu stiu exact daca in cazul tau se aplica art 352 din Codul penal! Infracţiuni contra sănătăţii publice
Art. 352. -
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
pentru ca nu ai fost 'consemnat' in acest sens, cum s-a intamplat in cazul Covid19 de exemplu!
este de bun simt insa sa urmezi urmatorul sfat medical:
"Câte zile trebuie să stai în casă la vărsat de vânt?
Prima masura care trebuie luata in cazul unui bolnav de varicela este izolarea la domiciliu (7-14 zile). Perioada de izolare trebuie sa dureze pana la disparitia tuturor crustelor de pe piele"
Dar ce se poate intampla daca boala ta se complica? Poti face si encefalita.
De ce se numeste varsat de vant?
Vantul si aerul rece poate duce la complcatii. De aceea se recomanda ca bolnavul sa stea mereu invelit cu haine groase.
anonim_4396 întreabă: