| Memo97 a întrebat:

Salut TPU! Ce contine mai multe proteine, pudra proteica sau cacaua? Nu ma pricep in domeniu...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| emblem23 a răspuns:

Ce sunt pudrele proteice?

Sunt suplimente care contin proteine sub forma de pudra extrase din lapte, zer, ou, colagen, leguminoase( linte, mazare, soia), cereale (grâu, orez), seminte( in, canepa) etc. Ele contin aproape exclusiv proteine, fara cantitati semnificative de grasimi sau carbohidrati. Se consuma in amestec cu apa, fructe(sucuri), lapte, sub forma de shake. Pudrele proteice de calitate au o puritate mare si exclud ingredientele artificiale(coloranti, indulcitori chimici, arome artificiale).


Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care după uscare se macină sub formă de pulbere. Cacaua este un produs de export important a numeroase țări în curs de dezvoltare. Cacao este materia primă principală pentru obținerea de ciocolată. Denumirea de cacao provine din limba aztecă cacahuatl, denumire care a fost preluată de spanioli.
Cacaoa nu este doar un ingredient alimentar care sa ofere gust si culoare bauturilor si dulciurilor noastre. Este un izvor de sanatate de care ar trebui sa invatam sa profitam cat mai mult posibil.
In primul rand, cacao ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si a unor boli mortale, cum ar fi cancerul. Epicatecina, un compus din cacao, ajuta la marirea capacitatii de relaxare a vaselor sanguine. Acest flavonol se gaseste si in ceaiul verde, in sucul de grefe si in vinul rosu, toate recomandate pentru prevenirea bolilor de inima si pentru mentinerea nivelului de colesterol sub control. Persoanelor cu diabet le este indicat sa consume cat mai mult din acest ingredient. In acest mod colesterol bun se va mari, implicit nivelul de colesterol rau va scadea.
Totodata, cacao contine antioxidanti care, luptand impotriva radicalilor liberi, ajuta la mentinerea unui ten tanar odata cu trecerea anilor. De asemenea, imputerniceste sistemul imunitar, marind rezistenta de la boli usoare pana la cancer. Conform unui studiu, antioxidantii hidrosolubili imbunatatesc circulatia sanguina in creier. In acest mod sunt prevenite congestiile cerebrale sau bolile mintale, datorita efectelor asupra comportamenului cognitiv.
Pe langa antioxidantii pe care ii contine, cuprinde si antiinflamatori ajutand astfel la ameliorarea starilor de inflamatie.

PS: De cuvantul '' cacaua'' nu am auzit in viata mea