Fumatul scade riscul de apariţie a obezităţii. Jurnalul Physiology & Behavior a publicat un studiu ăn iulie 2011, prin care a arătat că cei mai mulţi fumători se tem să nu se îngraşe în momentul în care vor renunţa la acest viciu. Mai mult decât atât, experţii de la Universitatea Yale spun că nicotina reduce pofta de mâncare, fumătorii fiind mai puţin tentaţi să ronţăie între mese.
● Fumatul reduce riscul intervenţiilor la genunchi. O cercetare realizată de oamenii de ştiinţă de la University of Adelaide din Australia, publicat în jurnalul Arthritis & Rheumatism, arată că acest gen de intervenţii sunt comune persoanelor care fac jogging. În condiţiile în care fumătorii aleagră rar, dependenţii de tutun prezintă un risc scăzut de a suferi o astfel de intervenţie chirurgicală
● Fumatul reduce riscul apariţiei bolii Parkinson. Cercetătorii de la Harvard au constatat că predispoziţia pentru această maladie creşte la persoanele care se lasă de fumat.
● Fumatul reduce riscul de moarte după câteva atacuri de cord. Una dintre teoriile care susţin că fumătorii se simt mai bine decât nefumătorii după anumite tratamente, este că fumătorii fac primul lor atac de cord cu zece ani înaintea nefumătorilor, arată cercetarea publicată în American Heart Journal.
● Fumatul măreşte eficienţa medicamentelor destinate cardiacilor. De exemplu, "Clopidogrel" este un medicament folosit pentru a împiedica formarea cheagurilor de sânge la pacienţii care suferă de tromboză arterială sau alte probleme de circulaţie a sângelui şi care duc la apariţia atacurilor cerebrale sau a celor de cord. Se pare că fumatul creşte eficienţa acestui tratament.
Efecte pozitive? nu exista, decat pentru craieri ca il ameteste si se simte mai bine FUNDA?
Fumatul daca ar avea efecte benefice asupra organismului era consemnat. la unii tine loc de pasiune, la altii de foame, altora de medicament, etc. In afara acestui fapt mai erau si sfintii care puteau fi pictati cu tigara in gura.
Stari de halucinatie, greata, varsaturi, trecerea rapida a timpului, o sensatie de foame mereu, frica de calorifere, cresterea pulsului si a tensiunii, migrene, relaxare, degajare de realitatea, aprecierea muzicii electronice...
Sau de ce fel de fumat vorbesti?
Mie mi se pare ca citeaza din ceva film proSmokers. Probabil nicotina are efecte pozitive, dar fumul ala inclina balanta spre cele negative.
Hey relax, e mai usor sa furi decat sa creezi ceva. Poate omul vrea sa ajunga in top 5 utiliatori si sa primeasca o inghetata pe bat de la admini.
In alta ordine de idei, tu cand iti faci aparitia la cinema? Ca astept din noiembrie .
Nicotina are şi implicaţii pozitive!
Nicotina nu are doar efecte negative. In ciuda parerii preconcepute despre Nicotina, inca de la aparitia fumatului s-au determinat efectele pozitive ale acestuia, lucru ce a ajutat tigarile si fumatul sa se raspandeasca pe intreg globul. Ce nu se stia in acea vreme dar s-a dovedit prin studii recente este ca mare parte din efectele benefice ale tutunului si fumatului deriva din prezenta nicotinei.
Studii recente au aratat efectele benefice ale nicotinei in tratarea bolilor degenerative, Parkinson si Alzheimer, Schizofrenie si multe alte boli. De asemenea, nu exista studii precise care sa arate ca nicotina cauzeaza cancer, si din contra! Tutunul a fost folosit in cele mai diferite timpuri pentru in tratamentul durerilor de cap, al astmului, gutei, durerilor de urechi, travaliului, si chiar cancerului.
Filmul ce urmeaza (in limba engleza) arata un studiu facut pe pacienti suferind de Alzheimer si care, folosind plasturi cu nicotina 15mg (fata de doza unei rezerve Gamucci REGULAR care este de 16mg) au reusit sa observe efecte de imbunatatire a memoriei datorita aportului zilnic de nicotina FUNDA? PLS
anonim_4396 întreabă:
painkilleeer întreabă: